DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton nem is mert ekkora előnyről álmodni

A Mercedes versenyzője a bajnoki cím kapujába került, Verstappen alaposan megszorongatta őt, Ricciardo pedig első dobogóját szerezte Japánban: így nyilatkozott a legjobb három Suzukában.

„Örülök, hogy vasárnapra ilyen szép idő lett, most először látom a tengert” – kezdte dobogós nyilatkozatát Hamilton, a Japán Nagydíj nyertese. „Max nagyon jól vezetett, meg is szorongatott engem, egyáltalán nem volt könnyű dolgom. Ma a Red Bullok nagyon gyorsnak tűntek, kiváló volt a versenytempójuk, mégis sikerült őket magam mögött tartanom. Egy párszor nagyon közel ért Max, különösen a legvégén, a virtuális biztonsági autó után, amikor hidegek voltak a gumik, és a lekörözöttek is megjelentek.”

Hamilton fő riválisa, Sebastian Vettel kiesése révén 59 pontosra növelte előnyét, és a bajnoki cím kapujába került: „Az igazat megvallva még álmodni sem mertem volna ekkora előnyről, mert a Ferrari nagyon erős volt egész évben. Minden a csapatnak köszönhető: az ő munkájuk révén volt kiváló az autó megbízhatósága végig a szezon során. Mindenkinek, aki itt van a pályán, otthon a gyárban, és persze a szurkolóknak is köszönöm” – mondta a Mercedes versenyzője, akit a pódiumon többször is jobban foglalkoztatott Takuma Sato hatalmas gyűrűje, mint az interjúadás. A brit addig erősködött, míg felpróbálta ujjára az Indy 500 megnyeréséért járó ékszert, és azzal viccelődött, ezért érdemes lenne neki is próbálkoznia a tengerentúlon.



Max Verstappen második lett, a futam néhány szakaszán pedig úgy tűnt, sorban második győzelmét is esélyes lehet, ugyanis többször DRS-távolságon belül került Hamiltonhoz képest, köztük az utolsó előtti körben:

„Újra nagyon jó napom volt, úgy tűnik, Suzuka kedvel engem, hiszen tavaly is remek eredményt értem el, ma szintén ígéretes volt a tempóm. Az első etapban a szuperlágyon kissé küszködtem a bal elsővel, de amint váltottunk a lágy gumira, egyből sokkal versenyképesebb voltam. Az utolsó pár körben nagyon közel kerültem Lewishoz, de ezen a pályán nagyon nehéz előzni. Az utolsó két-három körben mindent beleadtam, hogy behozzam a hátrányt. De így is nagyon jó napot zártunk, futamról futamra egyre erősebb az autóm, aminek nagyon örülök” – nyilatkozott a holland.”

„Ez az első dobogóm itt” – következett csapattársa, a harmadik helyezett Daniel Ricciardo. „Hétvégi célom volt, hogy meglegyen a dobogós helyezésem Suzukában, kiváló érzés, hogy sikerült is. Mindig szerettem ezen a pályán vezetni, az idei autóval pedig különösen élvezetes. A vége alakult izgalmasan, amikor közeledett hozzám Valtteri, és kicsit megszorongatott. Még jobban élveztem volna, ha ennél is kiélezettebb a csata.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: