DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Bottas most már a második helyre hajt, Vettelre feni a fogát

Bár saját matematikai bajnoki esélyeiről már nem beszél, Sebastian Vettel suzukai újabb balszerencséje felcsillantotta a reményt Valtteri Bottas számára, hogy felkapaszkodjon az egyéni tabellán Lewis Hamilton mögé.

Az erős nyári periódus során ugyan még a Mercedes finnjét sem lehetett kivenni a vb-esélyesek közül, az utóbbi futamokon mutatott gyengélkedése azonban már komoly hátrányba sodorta őt. A Japán Nagydíjon ismét lemaradt a dobogóról, csak negyedik lett, miután a hajrában lágyabb gumijaival sem tudta megelőzni Daniel Ricciardót.

00117018_441



„A stratégiaválasztás egyértelműen helyes volt, lehetőségeket nyitott meg előttünk a verseny végén” - nyilatkozta a leintés után Bottas, aki már az időmérőn gondoskodott arról, hogy a lágy gumikon kelljen rajtolnia a szuperlágyak helyett. „Kár viszont, hogy nem úgy alakult, ahogy vártuk, hiszen nem tudtam elmenni a Red Bull mellett a végén. Közel voltam, erős tempóval, de egyszerűen nem maradt elég kör a futamból.”

Míg Hamilton óriásléptekben halad negyedik világbajnoki címe felé, Bottas hátránya hozzá képest már 72 pont, így aligha érzi reálisnak, hogy még elkaphatja csapattársát. Vettelt viszont, aki suzukai kiesése nyomán 13 pontos közelségbe került a finnhez, már elcsíphetőnek érzi, és Bottas most először mondta ki nyíltan, hogy nem az első, hanem a második helyért hajt a pontversenyben.

„Igen, szerintem ez egy jó célkitűzés. Nem úgy néz ki, hogy a bajnoki címért lennék harcban, mert az nagyon Lewisnak áll, de mindent megteszek, hogy legalább a második helyet megszerezzem” - mondta Bottas, aki titkon reméli, hogy az első mercedeses szezonjában szerzett tapasztalatai nyomán 2018-ban már maga is végig harcban lehet majd a vb-címért.

„Sokat tanultam idén, és ezen a versenyen is, de nem nagyon gondolok még a jövő évre. Csak az utolsó néhány futamra koncentrálok, hogy a legtöbbet hozzam ki belőlük, és majd meglátjuk, mire lesz ez elég az év végén.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: