DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Williams már hátra figyel, semmint előre

A grove-i istálló egy tizedik hellyel gazdagodott a Japán Nagydíjon, de Felipe Massa szerint az a legfontosabb, hogy legnagyobb riválisaik előtt tudták befejezni a futamot.

A Williams legfőbb üldözői, a Renault és a Toro Rosso ugyanis pont nélkül zárta a suzukai hétvégét. Rossz hír azonban a Williams számára, hogy a Force India versenyzői egyre inkább elérhetetlen távolságba kerülnek a folyamatos remek szerepléseik miatt, és már 81 pont a különbség a két alakulat között.

Felipe Massa elmondta, mi bizonyult a legnehezebbnek számára Suzukában: „Nagyon nehéz versenyen vagyunk túl, mivel mindkét szetten szenvedtem a gumikopással. A többieknek jobb volt a tempójuk, és nehéz megérteni, hogy miért. A végén veszítettem két pozíciót, és mindkét Haas elment mellettem. Nem volt egyszerű előzés, de ha nem ott előznek meg, megteszik később.”

„Nem lehetek elégedett a mai tempóval, de még így is a Renault és a Toro Rosso előtt végeztünk, és egy pont is több, mint a semmi” - mondta Massa a futam után jelezve, hogy a Williamsnél már inkább hátra tekintgetnek, és a konstruktőri ötödik pozíció megtartása a legfőbb céljuk.

 williams-hatra-figyel-2017



Stroll számára nem alakult rosszul az első néhány kanyar: „Nagyon jó rajtom volt, mivel a 11. pozícióban találtam magam, de aztán elkövettem egy hibát a 11-es kanyarban, ütköztem Magnussennel, és úgy gondoltam, hogy valami tönkrement az autóban, vagy defektet kaptam. Aztán hosszú etapot mentem a lágy gumikon, hogy felzárkózhassak, de még ekkor is a pontokon kívül autóztunk.”

A fiatal kanadai végül a következő miatt fejezte be futamát: „Aztán éreztem valami furcsát, és akkor valóban defektem volt. Elég váratlanul jött, és balszerencsésen is alakult ugyanakkor. Rendkívül közel kerültem Ricciardóhoz, amikor visszatértem a pályára, de sikerült elérnem, hogy ne történjen baj. Nem volt ez egy szerencsés hétvége, de most már Austinra koncentrálunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: