DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A Red Bull tanácsadója berágott Massára, és visszavonultatná

Noha büntetést nem kapott érte, Felipe Massa egyértelműen feltartotta az éllovasokat a Japán Nagydíj végén - kihúzva a gyufát az energiaitalosok F1-es tanácsadójánál, Helmut Markónál.

Miután sikerült túllendülniük abroncsproblémáikon, Max Verstappen jobban nyomhatta a Japán Nagydíj záró szakaszában, de túl nagy volt a forgalom a pályán, amely rendre rosszabbul jött ki számára Lewis Hamiltonnál. A legnagyobb vétségéket éppen a mezőny legidősebb versenyzői közül ketten, Fernando Alonso és Felipa Massa követték el, mialatt egymással csatáztak. Mivel a spanyol csaknem egy körön hagyta figyelmen kívül a kék zászlókat, megrovásban részesítették, de a brazil sem a jófiú szerepében tetszelgett.



Miután Hamilton megelőzte őt a célegyenesben, Max Verstappennek csak a Dunlop-kanyarban sikerült átverekednie magát a Williamsen. „Maxnek megvolt a tempója ahhoz, hogy megtámadja Hamiltont” - nyilatkozta Helmut Marko az ORF-tévécsatornának. „Amikor egy nagydíjon az első hely a tét, egyszerűen nem tehetsz olyat, hogy csak több kanyar után állsz félre. Jobb lenne, ha visszavonulna” - utalt az osztrák Massára, majd hozzátette: „A (vége) e nélkül sokkal izgalmasabb lehetett volna.”

Verstappen ennek ellenére nem hiszi úgy, hogy a lekörözettek befolyásolták volna győzelmi esélyeit. „Szerintem amúgy sem tudtam volna megelőzni Lewist, hiszen amikor tiszta volt az út előtte, kemény diónak bizonyult. Amikor Lewist tartották fel, közelebb tudtam kerülni, és akkor lehetett volna valamit csinálni, de amikor előzött, és én kerültem sorra, mindennek vége volt” - mondta a holland, akit Valtteri Bottas is feltartott rövid ideig, ám erről a pilóta úgy vélekedett, hasonló helyzetben ő is pontosan ugyanígy cselekedett volna.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: