DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

A Mercedes elmondta, mi a helyzet Hamilton motorjával

A brit F1-es pilóta suzukai győzelme után szokatlan vibrációt észlelt az erőforrás felől, a Mercedes sportigazgatója pedig kifejtette, hogy a csapat oldalán mit láttak a telemetrián keresztül.

Bár első blikkre simán nyert Japánban, Lewis Hamilton a leintés előtt arra panaszkodott, hogy vibrációt érez motorja felől. A Ferrarit sújtó balszerencse-sorozat tükrében csak még jobban kitűnt eddig a Mercedes megbízhatósága, s bár győzelmével már 59 pont a brit előnye a tabellán, természetesen nem engedhetik meg maguknak a kisiklást egy verseny erejéig sem - így a brit rádióüzenete is téma volt a paddockban a versenyt követően.



Amikor megkérdezték Toto Wolffot, hogy mi a helyzet ezen a téren, így válaszolt: „Nem láttunk semmit a motoron, megnéztünk minden adatot” - idézte a Motorsport a szakembert. „Jobban meg kell értenünk, hogy mire gondolhatott. Az a feltevésem, hogy amikor az élen állsz, a legfőbb riválisod pedig kiesett, akkor mindenféle hangokat kezdesz hallani. Ez igaz ránk is a bokszfalon, vagy a garázsban. Csak azt akarod, hogy befejezd a versenyt.”

Hamilton elmondta, arra gondolt, emlékezteti csapatát arra, hogy kétszer is ellenőrizzék le az erőforrást, mintsem bizonytalan lett volna annak megbízhatóságában. „Nem hinném, hogy bármi rossz történt a motorral…” - vélekedett a futamgyőztes. „Csak néhány dolgot éreztem… ezért megpróbáltam rámutatni olyasvalamire, melyet a következő megbeszélésig hajlamosak vagyunk elfelejteni.”

„Többször változtatod a kapcsolóállásokat, a turbó elkezd furcsa zajokat hallatni, aztán különféle vibrációk lépnek fel, csak remélni tudom, hogy nincs semmi gond. Nem hinném, hogy lenne bármi… csak alacsony volt a… hamarabb történő felváltás, amit a motor nem szeret túlságosan” - tette hozzá Hamilton. Riválisa, Sebastian Vettel a gyújtógyertya hibája miatt esett ki Japánban, hírek szerint a Mercedes az időmérő után ugyanezt az elemet cserélte ki a brit autójában, miután problémát fedeztek fel.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: