DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Rosberg: Nincs kétség Kubica állapotával kapcsolatban

A visszatérést tervező pilóta menedzsereként tevékenykedő F1-es világbajnok szerint a lengyel már bizonyította, hogy fizikailag nincs problémája vezetés közben – a williamses teszt másról szól majd.

Az elmúlt hónapokban egyre több hír röppent fel a 2011-ben súlyos ralibalesetet szenvedő Robert Kubica visszatérésével kapcsolatban: a Renault még tesztlehetőséget is adott neki, ám a franciák végül Carlos Sainzt igazolták le Nico Hülkenberg mellé. A lengyel előtt azonban megnyílt a kapu a Williamsnél: ő az egyik esélyes arra, hogy Lance Stroll csapattársa legyen 2018-ban, s épp a Hungaroringen mérik majd fel, hogy ő és Paul di Resta alkalmasak-e erre.

kubica-2017-dppi-1



A néhány hete Kubica menedzsereként is tevékenykedő Nico Rosberg, aki jelenleg is Japánban tartózkodik a Sky Sports riportereként, egyáltalán nem aggódik amiatt, hogy a lengyel esetleg fizikai állapota miatt nem felel meg a grove-i istálló elvárásainak – szerinte a teszt másról fog szólni:

„Igen, ezt egyértelműen megmutatta a Renault-teszten, nincs többé kétség efelől” – felelte Rosberg arra a kérdésre, hogy készen áll-e szerinte Kubica a visszatérésre. „Fizikailag százszázalékos állapotban van a versenyautóban. Ez most nagyon izgalmas időszak. A Williams is hamarosan kipróbálja őt, ami egy újabb nagyszerű lehetőség, és már alig várom. A renault-s teszten megmutatta, hogy teljes versenyetapokat tud futni, akár duplát is minden probléma nélkül, szóval ezt már nem kell bizonyítania. Szerintem ez a teszt inkább arról szól majd, hogy jobban megismerjék egymást, és kiderüljön, hogy illik-e a csapatba.”

Rosberg a Sky adásában azt is elmondta, hogy Sainz renault-s leigazolása sokkal inkább az időzítésen múlt, nem pedig Kubica képességein: a regnáló világbajnok német szerint túl gyorsan történt minden, a fiatal spanyol versenyző pedig hirtelen szabadult fel az erőforrásokkal kapcsolatos egyeztetések következtében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: