DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Rosberg elismerően szólt Hamiltonról

A 2016-os világbajnok a Sky F1-es szakértőjeként ténykedik a suzukai hétvégén, és csak szuperlatívuszokban tudott beszélni volt csapata pilótáinak teljesítményéről.

Kevés pillanata volt a Japán Nagydíj hétvégéjének, amikor ne a Mercedesnek állt volna a zászló, a csapat pedig annak rendje és módja szerint elhódította az első két helyet a vasárnapi futamra.

 



Lewis Hamilton karrierje 71. pole-pozícióját gyűjtötte be, kicsit több, mint három tizeddel Valtteri Bottas előtt - a finn viszont csak a hetedik helyről indulhat majd, ugyanis váltót kellett cserélni W08-asában, ideje azonban így is feltámadásként értékelhető, főleg az utóbbi hetek nehézségei, és a harmadik szabadedzésen történt balesete után.

Nico Rosberg, a tavalyi év világbajnoka most újból kilátogatott egy versenyhétvégére, ezúttal hivatalból: a német a Sky Sports szakértőjeként tevékenykedik Suzukában, és nem fukarkodott a jelzőkkel, amikor volt csapattársa leggyorsabb körét kellett értékelnie. „Ő minden idők egyik legjobbja, ezért mindig nehéz lesz legyőzni őt” - mondta a címvédő. „A sebessége egyszerűen elképesztő. Szerencsére ez néha nekem is sikerült.”

A nemrég második gyermeke születését ünneplő Rosberg utódjára is kitért: „Ez nagyon fontos volt számára, hiszen mostanság nehéz időszakon megy keresztül” - vélekedett a német Bottasról. „Ismét jó eredményeket kell szereznie, és a délelőtti kicsúszását követően úgy tűnik, hogy visszatért.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: