DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ricciardo trükközött a beállításaival

Június óta először indulhat csapattársa elől Daniel Ricciardo, most is szorosan alakult közte és Verstappen között. Az ausztrál különleges beállítással rajtol a Japán Nagydíjon, könnyebben támadhat.

Az idei évben Max Verstappen az időmérőkön meggyőzőbb, mint Daniel Ricciardo, ám a Red Bull ausztrál pilótája Suzukában jobban teljesített a kvalifikáción és a leggyorsabb körével elégedetlen holland előtt végzett néhány századmásodperccel. Utoljára az Osztrák Nagydíjon rajtolhatott Verstappen elől.

Negyedik legjobb ideje és Bottas váltócsere miatti hátrasorolása azt jelenti, hogy a harmadik rajtkockából vághat neki a Japán Nagydíjnak Daniel Ricciardo vasárnap és ezzel nem is elégszik meg. Kimondottan optimistán várja a rajtot, ahol úgy véli, ragadni tud a két élmenőre.

Ricciardo kevesebb leszorítóerővel állíttatta be a Red Bullt


„Amint átszeltem a célvonalat, nem ingattam a fejemet a frusztrációtól, úgy éreztem, mindent kihoztam a legjobb körömből, ami benne volt az autóban. Nagyon éles küzdelem volt Maxszal, jó értelemben húztuk egymást az egyre jobb eredményért és boldog vagyok, hogy a harmadik helyről indulhatok” – nyilatkozta a népszerű ausztrál pilóta.

„A pálya tisztább oldaláról rajtolhatok, ez némi előnyt jelent és remélem, utána tartani tudom a lépést az élen állókkal. A rajton nagyon sok minden fog múlni, főleg, mivel itt igen nehéz előzni. Nem annyira az időmérőre, inkább a versenyre állíttattam be az autómat, kevesebb leszorítóerővel. Így viszont az egyenesekben sokkal nagyobb esélyem lesz támadni, illetve kivédekezni mások támadását is” – tekintett előre a futamra Ricciardo.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: