DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamiltont lázba hozta az új körrekord

A brit F1-es pilóta karrierje 71. pole-pozícióját gyűjtötte be Suzukában, ráadásul új pályacsúccsal - Sebastian Vettel nem bánkódott túlságosan, míg csapattársa a rajtbüntetés miatt bosszankodhatott kicsit.

Lewis Hamiltonnak nem volt ellenfele a szombati kvalifikáción: mindhárom szakaszban a legjobbnak bizonyult, a Q3 végén pedig új körrekorddal, 1:27,319-es idővel hódította el az első rajtkockát a vasárnapi versenyre, pályafutása során első ízben Suzukában. „Elképesztő érzés, elég csak ránézni a közönségre” - nyilatkozta autójából kiszállva a háromszoros világbajnok.

„Minden köröm zseniális volt. Nicónak többször összejött már, nekem nem volt tökéletes az autó egyensúlya, most viszont sikerült, minden mérnök remekül dolgozott. Egyszerűen remek ez az autó. Nem voltam benne biztos, hogy kapni fogok rá újabb esélyt, ezért meg kellett próbálnom.”



„Valtteri is jól dolgozott, s bár büntetik, úgy vélem, fel fog zárkózni hozzánk. Nagyon keményen dolgoztunk azért, hogy jó legyen az autó, tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz itt, hiszen az S-kanyarok nagy terhelést helyeznek a gumikra. Remélem, hogy jó helyzetben leszünk, s bár a Ferrarik veszélyt jelentenek majd, megpróbálom magam mögött tartani őket” - tette hozzá a brit.

Valtteri Bottas váltócsere miatti öt helyes rajtbüntetésének köszönhetően csak a hetedik pozícióból vághat neki a Japán Nagydíjnak. „Nehéz hétvégém volt eddig, akárcsak a ma délelőtt, a srácok viszont összekalapálták az autót” - mondta a finn, aki az időmérőn is hibázott, ám ezúttal megúszta a gumifallal való találkozást. „Egyre jobb lettem a végére, még egy kicsit javulhattam volna, de jó az első két hely, akkor is, ha büntetést kapok majd.”

A harmadik helyen végző Sebastian Vettel a finn hátrasorolása miatt első sorból vághat neki a versenynek, Lewis Hamilton mellől - ilyenre legutóbb Spa-Francorchamps-ban került sor. „Egész jól alakult az időmérő, mindent megpróbáltam az utolsó körömön, kicsit több kockázatot kellett vállalnom, a hajtűnél le is szaladtam a pályáról, de megvan az első sor, és ez a legfontosabb. Persze jobban örültem volna neki, ha gyorsabb vagyok, de ez a két autó elképesztő ezen a pályán.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: