DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Haas: Nem késünk az autókkal a halo miatt

A halo bevezetésekor sokan kifejezték aggodalmukat, hogy ez késleltetheti az új gépek fejlesztéseit. Günther Steiner szerint nem kell aggódni, mindenki időre el fog készülni a 2018-as autójával.

Korábban a Force India és a Renault karosszériafelelős mérnöke is nyugtalankodott a glória bevezetése miatt. Az elemmel ugyanis nagy mértékben romlik az autók aerodinamikai hatékonysága, ami fejtörést okozhat a mérnököknek a 2018-as karosszériák tervezésénél.

A Haas csapatfőnöke nem tartja hatalmas problémának az új elem bevezetését: „Mindenki csak panaszkodik, de a végén úgyis ugyanaz lesz minden csapatnál. Kész lesznek időben.”

 steiner-a-halorol-2017



A csapatok néztek már szembe kihívásokkal, így most sem lesz gond - véli Steiner: „Az F1 a motorsport legmagasabb kategóriája, így ha az ember nem tud megbirkózni a nehézségekkel, jobb, ha nem vesz részt ezen a bajnokságon. Természetesen, ha van még két vagy három plusz hónap az autó fejlesztésére, ki fogjuk használni az utolsó percig.”

„Ha az információkat a halóról egyidejűleg osztják meg a csapatokkal, akkor minden rendben lesz. Mindenesetre, nem tudunk változtatni ezen” - zárta gondolatait az olasz-amerikai szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: