DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Grosjean: Túl gyorsan mentem, de attól még nem kellett volna kicsúszni

A Haasnál az egymást követő második hétvégén kell a szerelőknek újjáépíteniük az egyik autót, ezúttal is Romain Grosjeanét, aki a Japán Nagydíj időmérőjének első szakaszában csapódott a falnak.

grosjean



Míg egy héttel ezelőtt Sepangban a pálya, egész pontosan a kerékvetőn felváló csatornafedél okozta Grosjean kicsúszását, addig Suzukában egyelőre ő maga sem tudja, hogy mi idézte elő az újabb balesetet, különösen azt követően, hogy az autó vezethetősége váratlanul romlott le a Q1 végére. A francia sértetlenül, ám egy kicsit értetlenül is szállt ki a Haasból.

„Az első körömben az autó igazán jónak tűnt, bár elkövettem egy elég nagy hibát a kör elején, ami miatt sok időt veszítettem” - kezdte rövid időmérőjének ecsetelését. „Viszont még ekkor is biztos voltam benne, hogy bejuthatunk a legjobb tízbe. Amikor kihajtottam a második menetre, az autóm túlkormányzott volt, mindenhova nagyon gyorsan betette az orrát, ennek okát pedig még fel kell tárnunk.  Kétségtelen, hogy kicsit gyorsan érkeztem meg a 3-as kanyarba, de ez még nem ad magyarázatot arra, hogy az autó miért mozdult ki alólam. Próbáltam még megfogni a 4-es kanyarban, de nem igazán ment, lecsúsztam a fűre és a túloldali falban végeztem.”

„Pozitív, hogy a harmadik edzés és az első időmérős köröm között jó irányba tudtunk menni a beállításokkal, de még meg kell értenünk, mi változott meg a második körömre. Kár érte, mert amint mondtam, a legjobb tízbe kerülhettünk volna.”

Grosjean legutóbb Silverstone-ban járt az időmérő első tíz helyezettje között, a szezon során eddig ötször sikerült neki, viszont nyár óta rendre gyengélkedik a szombatokon. Csapattársa stabilabb formát nyújt ugyan, Kevin Magnussennek ellenben még egyszer sem bejutott be a Q3-ba idén.

A francia pilóta balesete egyesekben egy harminc évvel ezelőtti bukást idézett fel, hiszen 1987-ben Nigel Mansell volt az utolsó, aki hasonlóan nagy erővel csapódott a falnak a suzukai pálya ugyanazon pontján.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: