DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Alonso hatalmas motiváció a Renault-nak

Ugyan Fernando Alonso nem igazol 2018-ban a Renault istállóhoz, mégis a francia gyár kötelékébe tartozik majd a McLaren-Renault szövetség miatt. Ennek korábbi munkaadója is nagyon örül.

Igaz, hogy hivatalosan még nem jelentették be, de minden jel arra mutat, hogy Fernando Alonso meghosszabbítja szerződését a McLarennel 2018-tól. A spanyol három évnyi szenvedés után futamgyőzelmekért akar harcolni a Renault-erőforrással, ezért szabta feltételül, hogy csak a japán erőforrás nélkül hajlandó az istállónál maradni.

Ez a kérése teljesült is és ugyan a Renault nem ér fel a Ferrarival vagy a Mercedesszel jelenleg, mégis egy óriási lépés az alulteljesítő Honda-erőforráshoz képest. Mind a pilóta, mind a motorszállító nagyon örül a várható új együttműködésnek, ugyanis a kétszeres világbajnok mindkét világbajnoki címét a Renault színeiben szerezte 2005-ben és 2006-ban.

Alonso a Renault francia központjába is tervez ellátogatni a következő hónapokban, ezzel is motiválni a mérnöki gárdát. A Renault technikai igazgatója, Cyril Abiteboul boldog, hogy 2018-tól újra a vállalat hírnevét öregbítheti a spanyol ász és feltételes mód nélkül beszél a leendő együttműködésről, így most már szinte bizonyos, hogy a kétszeres bajnok már aláírt újra a McLarennel.

Fernando Alonso 2005-2006 között nagy sikereket ért el a Renault-val


„Nem szabad a múltban élnünk, a jövőbe kell tekintenünk. Jelenleg Fernando az egyik legnagyobb egyéniség a mezőnyben, tudom, hogy a Viryben dolgozó kollégák számára (akik a motorfejlesztésért felelősek) igazi extra motivációt jelent. Azt még nem döntöttük el, hogy a Renault kampányába is bevonjuk-e, elsősorban gyári Renault-pilótákra fókuszálnánk, Nicóra és Carlosra” – nyilatkozta Abiteboul.

„Nagy motivációs bomba lenne viszont, ha Viryben valóban meglátogatná a fiúkat, többekkel még együtt is dolgozott korábban, óriási pozitívum lenne mindkét fél számára, ha bevonnánk a belső mechanizmusokba is a motorgyártás terén” – tette hozzá a technikai igazgató.

Maga Alonso is elismeri, hogy a Renault nem lehet gyenge motor. „Monzában nagyon erős teljesítménnyel rukkolt elő a Renault, pedig az egy lóversenypálya. Ez már elégedettségre ad okot, Malajziában pedig újabb lépést tettek meg előre. Úgy verték meg a Mercedest, hogy sem eső, sem alternatív stratégia nem volt segítségükre” – fogalmazott a spanyol.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: