DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A McLaren Norrist akarja szerződtetni

Megállíthatatlanul törnek be a Formula-1-be a fiatal, tehetséges pilóták. Egyikük a nyáron a McLarennel tesztelő Lando Norris, akit jövőre már hivatalosan is szerződtetne a wokingi istálló.

A Formula-3-ban kiemelkedően versenyez, de 17 éves kora ellenére már a Formula-1-ben is letette névjegyét a brit Lando Norris, aki szenzációs teljesítményt nyújtott az augusztusi, Hungaroringen rendezett tesztelésen. A gyenge McLarennel úgy autózta a harmadik legjobb időt, hogy még Fernando Alonso néhány nappal korábban futott legjobb körét is megdöntötte.

A McLaren most elismerte, hogy valóban keresik a lehetőségét annak, hogy a juniorkorú pilótát, Lando Norrist hivatalos tesztpilótájuknak szerződtethessék le a jövő évre. A brit pilóta vezeti a Formual-3-as bajnokságot és komoly esélye van annak, hogy meg is nyeri a sorozatot.

A Magyar Nagydíjat követő kétnapos hivatalos tesztelésen kiváló benyomást tett a csapatra a fiatal tinédzser, a wokingi gárda többször is kinyilvánította azóta, hogy hisznek Norrisban és a közeljövőben (ha nem is a 2018-ban) a McLarent fogja erősíteni, mint pilóta.

A McLaren már jövőre szeretné tesztpilótaként alkalmazni Norrist


Jelenleg Jenson Button a hivatalos tesztpilótája a McLarennek, ám a 2009-es világbajnok úgy nyilatkozott, hogy jövőre egy teljes szezont szeretne valamelyik sorozatban eltölteni. Így jelenlegi csapatának új tesztpilóta után kell néznie, bár az együttműködést Buttonnal nem kívánják megszakítani. Az is látszik, hogy már készül a McLaren a Fernando Alonso utáni időszakra.

A McLaren csapatfőnöke, Eric Boullier elismerte, hogy dolgoznak Norris szerződtetésén. „Hogy Norris opció-e számunkra, hogy helyettesítse Buttont? Igen. Meglátjuk, mi történik. Ha megszerzi az F3-as bajnoki címet, ami könnyen lehetséges, akkor elég sok pontja lesz ahhoz, hogy megszerezze a szuperlicenszet, onnantól nincs akadálya” – nyilatkozta Boullier.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: