DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Későn vette észre Alonso szivárgását a Honda

Fernando Alonso hozzászokhatott az utóbbi években, hogy motort cserélnek autójában. A japánok különösen azért sajnálják a mostani hibát, mert ha időben észreveszik, nem kellett volna az új erőforrás.

Az idei év még talán az előzőeknél is borzasztóbb a spanyol világbajnok számára. Alonso egy kezén meg tudja számolni a 2017-es pontszerző helyeinek számát, és valószínűleg ez a Honda legfontosabb hétvégéjén, Japánban sem fog változni. A kétszeres világbajnok ugyanis 35 helyes rajtbüntetést szedett össze az új elemek cseréjének köszönhetően. 

Yusuke Hasegawa szerint megelőzhető lett volna a baj, ezért is sajnálják igazán a dolgot: „Nagyon bánt minket a dolog. Nem motorhibánk volt: egy hidraulikus szivárgás okozta a gondot, amit meg is tudtunk volna oldani, ha időben rájövünk, hogy ez a baj. Ezért kellett végül a motort kicserélni.”

 alonso-motorhiba-2017



Fernando Alonso elmondta, nagyon nehéz dolga lesz a versenyen: „A magas sebességű kanyarok miatt nehéz lesz követni a többieket, és így a futam is nagyon kemény lesz. Remélhetőleg jó rajtot foghatunk, és egy jó stratégiával meglátjuk, mire elég a tempónk.”

„Nem igazán tűztünk ki célokat magunk elé: ha a pontok közelébe érünk, már jól alakult minden” - fogalmazott nem túl optimistán a spanyol a futammal kapcsolatosan.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: