DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Lauda: Az autóval van baj, nem Bottasszal

Valtteri Bottas az utóbbi versenyhétvégéken elmaradt csapattársa teljesítményétől. A Mercedes egyik tulajdonosa, Niki Lauda árulta el, mi lehet a különbség Hamilton és a finn között.

A Mercedes finn pilótája a legutóbb Magyarországon tudott csapattársa előtt végezni. Hamilton azóta három győzelemmel és egy második hellyel 93 pontot gyűjtött, míg Bottas csak kétszer tudott dobogóra állni és 43 egységgel gazdagodott.

Niki Lauda véleménye az, hogy a hiba elsősorban nem Bottasban keresendő: „Valami aerodinamikai vagy mechanikai gond lehet. Az autó nem stabil. Ha az ember egy másodpercen kívül van a csapattársához képest, nem szabad egyedül a gumik hőmérsékletére gondolni.”

lauda-az-autoval-van-baj-2017



„Még nincs megoldásunk, de biztosan több különböző beállításunk lesz majd Suzukában. Reménykedhetünk benne, hogy visszatérünk a régi formánkhoz” - folytatta az osztrák azzal, mivel segíthet a csapat a finn pilótán.

Lauda szerint Hamiltont a következő segíti csapattársával szemben: „Lewis azt mondta Malajziában, hogy nagyon nehéz volt számára ezt a vadállatot az úton tartani. Ő a tehetsége miatt birkózott meg ezzel. Bottasnak egy stabil autóra van szüksége. Mi nem tudtuk ezt megadni neki, ez pedig a mi hibánk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: