DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Helyreállt a világ rendje a Mercedesnél

Noha csak egy edzést teljesíthettek száraz pályán a pilóták a Japán Nagydíj péntekjén, ez is elég volt ahhoz, hogy megnyugtassa a Mercedes párosát: az autó elmúlt hetekben látott viszonylagos gyengélkedésének nyoma sincs.

Bár pusztán az eredményekre nézve az ember nem mondaná meg, hogy Szingapúrban és Malajziában a harmadik helyre csúszott vissza az erősorrendben a Mercedes, elvégre Lewis Hamilton egy győzelemmel és egy második hellyel távozott ezekről a versenyekről, a csapaton valójában tényleg nagy aggodalom lett úrrá amiatt, hogy a Ferrari és a Red Bull is átugorta őket.

hamilton



Voltak remények azt illetően, hogy csak a Maláj-félsziget forró időjárása okozta ezt a visszaesést, és Hamilton suzukai első edzésen szerzett tapasztalatai alapján úgy tűnik, hogy valóban ez volt a helyzet, hiszen a brit az első pillanattól kezdve magabiztosabban érezte magát a Mercedesben.

„Érdekes nap volt, sokkal jobbnak érzem az autót, mint Malajziában. Örülök, hogy legalább az első edzés száraz volt. A másodikra elég sok eső érkezett, de nagyon fontosnak tartottam, hogy kihajtsak felmérni a pályát, mivel Malajziában nem ment túl jól az autónk az esőben. De úgy tűnik, minden visszatért a régi kerékvágásba, máris készen állok a versenyzésre” - nyilatkozta Hamilton, aki a száraz edzésen második, a kevés résztvevővel zajló vizesen pedig első lett.

A délelőtt ötödik Valtteri Bottas csapattársával ellentétben délután már nem is vezette ki a garázsból a Mercedest, viszont ő is hasonlóan pozitív beszámolót adott a pénteki nap végén.

„A második edzésen nem hajtottam ki, de együtt tudok érezni a rajongókkal, akik látni szerettek volna minket” - mondta. „Az első edzésen az autó jobbnak érződött Malajziához képest, de még dolgoznunk kell bizonyos területeken, hogy gyorsabbá tegyük. Kezdésnek viszont sokkal jobbnak tűnik a helyzet, mint egy héttel ezelőtt volt. A lágy gumikon futott köreim jók voltak, de a szuperlágyakon nem igazán találtam a tapadást. A fő feladatom most az, hogy megértsem ennek a keveréknek a működését, bár a hosszabb etapok nem mentek rosszul. Remélem, holnap jobb időnk lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: