DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Button: Az IndyCartól összecsinálom magam

Jenson Button nemrég azt nyilatkozta, hogy 2018-ban nagy valószínűséggel visszatér egy teljes F1-es évadra. Elmondta, mik a tervei az elkövetkező évekre és azt is, mely más sorozatokban tudná még magát elképzelni.

2009 világbajnoka másképp látja már, mint néhány héttel ezelőtt a suzukai 1000 kilométeres verseny után. A tavalyi év végén szabadságra menő Button a Monacói Nagydíjon beugrott Fernando Alonso helyett a McLaren-Hondába, mivel a spanyol éppen az Indy 500-on versenyzett. A brit világbajnok most már végiggondolta és úgy véli, hogy egy évvel tovább maradt a Formula-1-ben, mint kellett volna.

„Remekül éreztem magam az elmúlt évben Amerikában, szükséges is volt, hogy mindent végiggondoljak az életemben. Annyi minden történt a pályafutásom során, hogy végre volt egy kis időm gondolkodni is rajtuk. Saját magammal kellett egyenesbe jönnöm, jól jött a szünet” – kezdte elemzését Jenson Button.

„Igen, egy versenyen azért részt vettem Monacóban, a futam feledhető volt, de az időmérő isteni volt, imádtam! Ezeket a nagy szörnyetegeket vezetni Monacóban, a 2017-es autókat feledhetetlen volt vezetni. De hogy hiányzik-e nekem a Formula-1? Nem! A versenyzés hiányzik, de kicsit kiszerettem a motorsportból. Valószínűleg egy évvel tovább maradtam a Formula-1-ben, mint kellett volna” – mutatott rá Button, hogy nem tervez már visszatérni a száguldó cirkuszba.

Button jövőre újra versenyezni akar, de nem a Formula-1-ben


„A Honda oldalán remek volt az 1000 kilométeres hosszú távú verseny Suzukában, visszahozta a kedvemet a versenyzéshez. Ahogy célba értünk, azonnal vissza akartam ülni az autóba és újra vezetni. Rég nem éreztem ezt már korábban. A következő évben valahol biztosan versenyezni fogok, de még nem tudom, pontosan hol. Lehet, hogy Amerikában, de lehet, hogy Európában vagy Japánban. Nem tudom még” – tekintett előre a 2009-es világbajnok.

„Van néhány lehetőségem, komolyan gondolom, hogy valahol egy teljes szezont lehúzok. A sportautók világa vonz, de például nem tudom elképzelni magamat egy LMP2-es autóban. A kategória lenyűgöző, de elképzelhetetlen nekem, hogy egy 20 másodperccel lassabb autóba üljek be, mint a mezőny eleje. Az IndyCarban nagyszerű pilóták versenyeznek, de attól összecsinálom magam egyszerűen. Csodálom, hogy még versenyeznek ezek a fiúk, nagyon bátrak. Nem szeretnék a részese lenni” – tette hozzá Jenson Button.

„Versenyezni akarok és jól érezni magam, hallani akarom a motor zúgását, ahogy felbőg. Nagyon szeretnék egy 600 lóerőnél erősebb versenygépet terelgetni, ezzel az érzéssel nőttem fel” – zárta gondolatait a világbajnok, aki még hozzátette, hogy a Formula-E jelenleg nem vonzza, így valószínűleg ott sem látjuk majd.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: