DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

A Williams tisztázta a félreértést a Kubica-Di Resta párharcról

Paddy Lowe megerősítette: Robert Kubica és Paul di Resta valóban közös teszten vesz részt a csapattal, melyen rátermettségüket bizonyítják a 2018-as ülésre. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lennének más esélyesek.

Kedden látott napvilágot az a sajtóhír, hogy a Williams október 17-18-án tesztet tart a Hungaroringen, melyen a 2014-es modellben kipróbálják Robert Kubicát és a Magyar Nagydíjon csapathoz beugró Paul di Restát, hogy felmérjék a két versenyzőt, és ez alapján döntsenek a 2018-as versenyzői ülésről.

Suzukában a Williams technikai igazgatója, Paddy Lowe elismerte, hogy a csapat valóban összeméri a két versenyző képességeit, ugyanakkor eloszlatott egy félreértést. Kubica és Di Resta párharcát a közvélemény jelentős hányada úgy értelmezte, hogy a két versenyző egyike lesz a csapat befutója a következő szezonban. Valójában nem csupán ketten esélyesek, Felipe Massa reményeit a maradásra sem kell még eltemetni.



„Így igaz, ki fogjuk próbálni ezt a két versenyzőt. Arról nem adunk információt, mit fogunk csinálni ezeken a teszteken, ez a mi magánügyünk. Azt viszont kiemelném, hogy nem csupán ezek a versenyzők merültek fel” – idézi a crash.net Lowe-t.

„Úgy tűnik, a miénk az egyik utolsó elérhető ülés a következő évre. És természetesen még Felipe is a képben van, nagyon elöl áll a jelöltjeink listáján, de tartozunk magunknak annyival, hogy körülnézünk” – mondta a szakember, majd tisztázta, hogy Lance Stroll helyét nem fenyegeti veszély. „Lance nagyszerűen fejlődött az év során, olyan versenyzőt keresünk, aki kiegészíti őt a garázs másik oldalán. Hogy őszinte legyek, minden opciót számításba veszünk, a választék pedig szinte korlátlan. Minden elképzelést meg fogunk fontolni. Nem rohanunk sehova, biztosak akarunk lenni abban, hogy a lehető legjobb felállás fog landolni nálunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: