DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Újabb esős hétvége jön Suzukában

Akárcsak Monzában, Szingapúrban és Sepangban, az F1-es mezőny a Japán Nagydíj helyszínén sem ússza meg az égi áldást - bár az esőre a hétvége elején nagyobb az esély.

Az eső az elmúlt három hétvéve során szépen eloszlott a hétvége három napja között, az előrejelzések pedig azt mutatják, hogy Suzuka felett is sötét felhők fognak gyülekezni a hétvége első részében. Amíg a meteorológusok kellemes őszi, 25 ⁰C-ot jósolnak vasárnapra, sok napsütéssel, a pénteki szabadedzésekre és az időmérőkre bizony nedves pályán kerülhet sor.



Pénteken egész napos eső várható, délután erősebben, így arra is van esély, hogy a mezőny nem tud teljes programot futni, akárcsak egy héttel ezelőtt, Malajziában. A maximum hőmérséklet 18 ⁰C lesz, a széllökések pedig a 30 km/h-t is elérhetik majd.

Amíg szombaton a reggeli és a délelőtti órák, így a harmadik szabadedzés percei szárazon telnek el, helyi idő szerint délután három órakor (Magyarországon ez reggeli 8-at jelent), tehát a kvalifikáció kezdetétől óránként 1,9 mm/m² eső hullhat. Az viszont jó hír, hogy az eső intenzitása nem lesz akkora, hogy csúszásokat okozzon az időmérő edzésben - a hőmérő higanyszála ekkor 22 ⁰C-ig kúszhat majd fel.

Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke cseppet sem örül az előrejelzéseknek: „Nem túlzottan ideális, ha esőben kell gyakorolnunk, miközben a verseny száraz lesz” - idézte az olaszt a Motorsport-Total. „Másfelől viszont nagyon szerencsés is lehetsz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: