DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Többé már nem kérdés Stroll tehetsége

A kanadai versenyző nehéz kezdet után a nyáron belelendült, és meg sem állt: Malajziában kemény csatát vívott Felipe Massával, és újra pontokat szerzett, kivívva az F1 sportszakmai igazgatójának elismerését.

Hol vannak már azok az idők, amikor a 18 éves Lance Stroll rendre törte az autókat, olyan véleményekre sarkallva a szókimondó Jacques Villeneuve-öt, hogy szerinte honfitársa a legrosszabb újonc a Forma-1 67 éves történetében? Az átok éppen hazai pályán, Montrealban tört meg, melyet egy álomszerű dobogós helyezés követett Bakuban - sem előtte, sem azóta nem tudott más pódiumra állni a három élcsapat versenyzőin kívül idén.



Ausztriában újabb pontszerzés következett, az utóbbi három versenyt pedig egyaránt az első tízben zárta, két nyolcadik, és egy hetedik pozíciójával - Monzában pedig emlékezetes módon a második helyről vághatott neki a futamnak. Ross Brawn, aki tud egy-két dolgot a tehetséges pilótákról, hiszen világbajnokok sora dolgozott a keze alatt, úgy véli, hogy Stroll alkalmasságát a Forma-1-re a remek eredmények után nem kell többé megkérdőjelezni.

„Stroll hatodik alkalommal végzett pontszerző helyen Malajziában, zsinórban harmadszor” - idézte az F1i.com a sportág szakmai ügyvezetőjét. „A verseny legnagyszerűbb pillanata a kemény, de sportszerű csatája volt Felipe Massával. Rengetegen szkeptikusan álltak hozzá debütálása idején, de úgy vélem, a fiatal kanadai megmutatta, hogy megérdemli helyét a sportban.” Brawn azonban nem igazán volt lenyűgözve a levezető körben, Sebastian Vettellel történt balesettől, melyről egy új felvétel került ki nemrég. „Hogy őszinte legyek, nem tudok az emlékembe idézni egyetlen hasonló esetet sem” - mondta a szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: