DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton nagyon hosszú távra tervezhet a Mercedesnél

2018 végén lejár Lewis Hamilton szerződése a Mercedes istállónál, ám a csapat egyértelmű akarata újra hosszú távra a csapathoz láncolni a brit világbajnokot. A nyugdíjig is maradhat?

Már csak a jövő esztendőre van szerződése az Ezüst Nyilaknál a háromszoros világbajnok brit pilótának, de minden jel arra mutat, hogy mindkét fél szorgalmazza a hosszabbítást, ám semmit nem akarnak elsietni. Jelenleg a világbajnoki küzdelemre összpontosítanak, ám akár Formula-1-es karrierje végéig is a Mercedesnél maradhat Hamilton.

Sem a pilótának, sem a csapatnak nincs oka jelenleg váltani és jó eséllyel ez jövőre is így lesz, hacsak nem keres valami komoly kihívást az utóbbi idők egyik legmeghatározóbb F1-es versenyzője. A Telegraph című lapnak beszélt a hosszabb távú tervekről Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke.

„Úgy vélem, ebben a pillanatban a mi csapatunk a legjobb a világon, sorozatban nyerjük a versenyeket és a világbajnokságokat évek óta. Ehhez jön, hogy Lewis a legversenyképesebb pilóta. Azt szeretnénk, ha nagyon hosszú távon a miénk maradna” – erősítette meg a korábbi feltevéseket Wolff, miszerint nagy esély van a hosszabbításra a két fél között.

Lewis Hamilton jövője biztosnak tűnik a Mercedesnél


Hogy mikor születik meg az új kontraktus Hamiltonnal? „Először meg akarjuk nyerni a világbajnoki címet, csak azután kezdjük meg a tárgyalásokat, ez még eltart egy ideig. Egyikünk sem gondolja, hogy jó lenne ebbe most belebonyolódni, amikor egészen másra kell figyelni” – tette hozzá a német csapat főnöke.

„Ahogy korábban is elmondtam, Lewis nagyon különleges személyiség, őt nem lehet korlátok közé szorítani, illetve ha megtennéd, a teljesítménye sínylené meg. Jelenleg az a helyzet, hogy ő a legjobbját nyújtja minden versenyhétvégén az autóban, mi pedig biztosítjuk ehhez a megfelelő technikai és mentális feltételeket. Mindkét fél nyer ezzel” – fogalmazott Toto Wolff.

„Mindenki csak Vettel balszerencséiről beszél, pedig Lewisnak is jutott belőle, Bakuban például a fejvédelme lazult ki és emiatt veszített el egy szinte biztos győzelmet. Hogy mi lesz Suzukában, nehéz megítélni és nem is szeretnék jósolni. Arra kell koncentrálnunk, hogy a legjobb beállítást megtaláljuk, a többi pedig nem rajtunk múlik” – tekintett előre végül Wolff.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: