DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A középmezőny agresszívabb az élpilótáknál

Az utóbbi időben Kevin Magnussennek számtalan kritikát kellett kiállnia F1-es versenytársai felől, de úgy véli, hogy pályán mutatott magatartása egyszerűen a mezőnyben elfoglalt helyéből fakad.

A Haas pilótája Malajziában Fernando Alonsóval akadt össze, de úgy véli, semmilyen szabálytalanság nem volt védekezésében - pláne olyan nem, amely miatt valaki idiótának kell, hogy nevezze őt. Ennek ellenére Suzukában elismerte, hogy nem érdekli mások véleménye a versenybírákén kívül, és nem kíván változtatni hozzáállásán. „Arra számítok, hogy mindenki próbálja megnehezíteni a másik dolgát, nem pedig az ellenkezőjére” - idézte a Motorsport Magnussent.

„Nekem csak az számít, amit a stewardok gondolnak. Tudom, hogy kemény vagyok, ez is a szándékom. Ha a versenybírák jónak találják, akkor az is. A csapat támogat, ez pedig remek érzéssel tölt el, és szabadabban versenyezhetek. Úgy érzem, könnyebb a dolgom, ráadásul egyre több tapasztalatra teszek szert. Szerintem könnyebb a dolgod, ha magad mögött tudod a csapat támogatását, és amikor azt érzed, hogy nem tudsz hibázni, könnyebb nem hibázni és jól teljesíteni.”



A dán elmondta, hogy versenyen látott agresszivitása abból fakad, hogy a rajtnál gyorsabb versenyzőket előz meg, akik aztán vissza szeretnék venni pozícióikat. „Egyszerű, nem vagyunk abban a helyzetben, hogy pontokért harcoljunk. Keményen kell csatáznunk, hogy oda kerüljünk. Néha előrébb találom magamat a verseny elején, hiszen amikor mindenki együtt van, akkor könnyebb pozíciókat szerezni.”

„Amikor lenyugszanak a kedélyek, a versenytempód válik fontossá. Néha, amikor a nyolcadik helyen állsz, és nem vagy elég gyors, harcolnod kell. Eltérő módon vezetsz, ha gyors vagy, és akkor, ha nem vagy az.” Magnussen szerint neki keményebben kell harcolnia a versenyek során, mint az elől haladóknak. „Ha a világbajnokságot tartod szem előtt, óvatosságból kevesebbszer bocsátkozol csatákba és a biztonságra törekszel. A mi helyzetünkből fakadóan minden versenyen a maximumot kell nyújtanunk, hogy egy, két, vagy hat pontot szerezzünk.”

„Minden lehetőséget meg kell ragadnunk, hiszen nagyon kicsi rá az esély, hogy az egész év során folyamatosan a pontszerzők között leszel” - mondta a dán, hozzátéve, nem izgatja magát a riválisok kritikái miatt. „Néha mindannyian forrófejűek leszünk egy-egy helyzetben. Ha valami történik a forgalomban, ha valaki eléd vág, káromkodsz egyet, és azt gondolod, hogy rendben van. Ez abban a pillanatban nem jelent sokat. A verseny után tovább ragozni a helyzetet viszont - ebbe soha nem mennék bele.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: