DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

„Óriásölővé” válhatna a Force India

Vérszagot érezhet Esteban Ocon, az utóbbi futamokon tapasztalt tempójukból ugyanis annyi bátorságot gyűjtött, amivel rövid időn belül a Red Bull kolosszusát környékezné meg.

A múlt hétvégi verseny eredményéből kiindulva - a két force indiás összesen 10 pontot szerzett - meglepően hatnak Esteban Ocon magabiztos szavai, ám ő úgy érzi, a rendszeresen érkező fejlesztések miatt komoly előrelépés vár rájuk. „Az autónk még nem tökéletes, nem annyira, amennyire mi szeretnénk. A potenciálja viszont pillanatnyilag óriási. Óriási!” – fogadkozott a motorsport.comnak. „Szerintem ha jól csináljuk, közel lehetünk az előttünk lévőhöz [Red Bull] is. Ehhez az egyensúlyt kell rendesen eltalálnunk.” 

forceindia_redbull_2017



A Force India azzal a céllal vágott neki a 2017-es idénynek, hogy a tavaly megszerzett konstruktőri negyedik helyet újra elérjék. Ez a pozíciójuk a mostanra már betonbiztos, ám a szezon elején még elégedetlenkedtek az autójuk teljesítményével. Ocon úgy érzi, azóta akkorát javultak, mintha egy másik kategóriában menne az autó, amit részben a legutóbbi aerodinamikai csomagnak is köszönhetnek. „Mintha egy másik ligában játszana. Számtalan fejlesztést hajtottunk és hajtunk is végre rajta, ami különösen fontos, hiszen mások is ezt teszik. Tempós pályák vannak előttünk, melyekre jó érzés ennyi leszorítóerővel érkezni.”

Arra a kérdésre, hogy szerinte jó lendületben van-e a csapat egy izmosabb 2018-as idényhez, egyetértéssel reagált. „Igen, ez már régóta folyamatban volt. A kezdetekkor egyértelmű, hogy nem a miénk volt a középmezőny legerősebb autója, de amikor szükség volt rá, mindig ott voltunk.  Most pedig már úgy érzem, igazi tempó kezd összeállni. Remélhetőleg ezt fenn is tudjuk tartani, és képesek leszünk szállítani az eredményeket” – zárta bizakodva.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: