DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Abiteboul: Rosszul kezeltük a pletykákat

Hosszas spekulálás után Szingapúrban lett hivatalos, hogy 2018-ban Palmer helyére Sainz érkezik. A Renault főnöke úgy érzi, rajtuk múlt, hogy nem intézhették békésebb körülmények között a cserét.

Jolyon Palmer lecserélésének témája szinte a teljes 2017-es idényt átívelte. A Szingapúri Nagydíj környékén már maga Palmer is dacosan úgy fogalmazott, hogy „35 futam óta” erről beszél az F1 világa. A brit Carlos Sainzra való leváltása 2018-ban valóban megvalósul, a csapatfőnök pedig úgy döntött, ideje színt vallani az egész szituációról. 

abiteboul_teszt_barcelona



„Montreal óta erről pletykáltak” – nyilatkozott Cyril Abiteboul a Sky Sportsnak. „Talán nem kezeltük elég jól a helyzetet. Igaz, hogy a következő szezonra gondolkoztunk Roberten [Kubica], de próbálják meg a mi szemszögünkből nézni a szituációt. Egyre sürgettek a pilótaszerződések minket, így kreatívnak kellett lennünk, olyan lehetőségeket is elő kellett készítenünk, melyek akkor még nem feltétlen voltak elérhetőek. Azzal, hogy Robert többször is vezetett nálunk, talán pletykáknak adtunk alapot.”

Palmernek mostoha körülmények között kellett megtudnia elbocsátásának hírét, ugyanis azt állítja, hamarabb olvashatott róla az Autosport weboldalán, minthogy bárki szólt volna neki. A jövő évi F1-es lehetőségei szinte nemlétezőek, ám Abiteboul azt állítja, támogatják a britet. „Azt hiszem az elválásokat sosem könnyű kezelni. Meg kellett hoznunk egy döntést, amely minden szezonban megtörténik, ha egy kapcsolat nem gyümölcsöző. Ennek ellenére minden lehetőségben segítjük Jolyont, legyen az F1-es, vagy azon kívüli. Sok sportágban ott vagyunk, és garantálhatom, hogy tisztességesen bánunk mindenkivel, aki a Renault-nál vezet.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: