DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A világbajnok szerint is sikeres lesz a Honda

Marc Marquez, a MotoGP háromszoros világbajnoka biztos benne, hogy a Honda hamarosan sikeres lesz a Formula-1-ben, bár a McLarennel elsőre kudarcot vallott.

Egyre több szakember véli azt, hogy a Honda nemsokára túllendül a problémákon és versenyképes erőforrással áll elő. Az utóbbi hetekben a pozitív változást már az eredményeken is észreveheti bárki. A motorversenyzés egyik legnagyobb ásza szintén Honda motorral versenyez a királykategóriában, de a spanyol biztosan érzi, hogy a japán vállalatnak megvan a képessége ahhoz, hogy a száguldó cirkuszban is sikeres legyen.

Marquez jelenleg is vezeti a világbajnokságot a MotoGP-ben és hosszú évek óta hűségesen szolgálja a japán márkát. A spanyol motoros meggyőződése, hogy a Honda rövid időn belül megoldja a gondokat és ismét a győzelem útjára lép, ahogy a nyolcvanas-kilencvenes években is tette.

Marquez szerint jól jár, aki hosszú távon a Hondával szerződik


A világbajnoki éllovas szerint a McLaren nem hozott jó döntést akkor, amikor szakított a Hondával néhány héttel ezelőtt és inkább a Renault-val való együttműködést választotta a következő évekre. „Úgy vélem, ők is tudták a kezdetektől, hogy ez egy hosszú távú projekt. A McLarennek is tudnia kellett, hogy komoly akadályok jelentkezhetnek az elején, még ha a Honda az egyik legnagyobb és legerősebb márka is a világon” – fogalmazott Marc Marquez.

„Remélem, hamarosan fény derül arra, hogy a McLaren elhamarkodottan döntött és a Honda a legjobb mind a motorok, mind az autók terén” – állt ki a japán gyár mellett a spanyol ász. Tény, hogy az év elejéhez képest sokkal jobb teljesítményt nyújt a Honda mind megbízhatóság, mind tempó terén, de még mindig láthatóan a leggyengébb erőforrás a négy közül a Formula-1-ben. Igaz, tisztán látszik, hogy a hátrányuk folyamatosan csökken, köszönhetően többek között az agresszív fejlesztési politikának és a hihetetlen mennyiségű pénznek, amit a vállalat az F1-es projektbe pumpál.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: