DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

A Red Bull már Ricciardo utódját keresi

A Milton Keynes-i F1-es istálló semmit sem bíz a véletlenre, hiszen sejtik, hogy 2018 után többen is fenhetik a fogukat az ausztrál pilótára - kérdés, mi lesz Carlos Sainz sorsa?

A Red Bull 2018-ban változatlan felállással vág neki az F1-es szezon küzdelmeinek, ám nagy kérdés, hogy mi lesz ezt követően. Elvben Max Verstappennek szerződése van 2019-ig, Daniel Ricciardo azonban szabadon igazolható lesz - az utóbbi időben legtöbbször a Ferrarival került kapcsolatba a neve, és ő sem zárja ki a váltást, ha jelenlegi csapata nem tud világbajnoki címre esélyes autót biztosítani számára.



„Verstappennek tovább tart a szerződése, de Ricciardo már most a piacon van” - nyilatkozta Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója az Auto Motor und Sportnak. „Alternatívák után kell néznünk, nem szabad felkészületlennek lennünk.” Ami azt illeti, Carlos Sainz ideális jelölt lehet számukra, ugyanis csak egy évre került kölcsönbe a Renault-hoz, és azt a spanyol is elismerte, ha visszatér az energiaitalosok kötelékébe, csak az anyacsapat jöhet szóba.

Az osztrák bízik benne, hogy jövőre sikerül elkerülniük a hasonló teljesítménybeli lemaradást, mint idén. „Azon vagyunk, hogy ez ne történjen meg ismét. Új folyamatok zajlanak a szélcsatornában, és még a mostani autó fejlesztését sem fejeztük be.” A paddock nagy része úgy véli, a Red Bull jövő év végén szakít a Renault-val, és Hondára vált, Marko azonban nem aggódik túlságosan: „Egyáltalán nem, száz százalékban a jelenlegi és a 2018-as autóra koncentrálunk. Ha megnézzük, hogy a McLaren hol végez mostanság, megerősít minket a döntésünkben, amit a Toro Rossónál hoztunk.”

Helmut Marko szintén elmesélte, hogy a Red Bull tökösnek számít fiatal pilóták alkalmazása terén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: