DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Red Bull „eléggé tökös” a fiatal pilóták bemutatásához

Pierre Gasly személyében az energiaitalosok újabb ifjoncot juttattak el az F1-ig, tanácsadójuk pedig úgy véli, sokkal merészebbek nagynevű riválisaiknál, ha fiatalokról van szó.

A francia versenyző remek hétvégét teljesített Sepangban, és minden esélye megvan arra, hogy 2018-ban már teljes szezont fusson a Toro Rossóval. A Red Bull pilótaprogramját irányító Helmut Marko szerint Gasly debütálása egyértelmű voks amellett, hogy a cég továbbra is a fiatalok karrierjének előmozdítását tűzte ki zászlajára a Forma-1-ben. „A Red Bull, összehasonlítva a Ferrarival és a Mercedesszel, eléggé tökös ahhoz, hogy ifjoncokat tegyen be az autóiba. Vannak ötleteink, és mihelyst döntöttünk, mindenkinek a tudtára adjuk majd” - utalt az osztrák Gasly jövőjére.



Marko elmondta, a debütáns pontosan azt tette Malajziában, amit kértek tőle. „Különösen az első, vizes pályás edzésen mutatta meg, hogy egyáltalán nem fél, nagyszerűen irányította az autóját. nem hibázott a hétvége folyamán, nagyszerű bemutatkozást láthattunk tőle.” Amikor arról kérdezték az expilótát, hogy mi lesz Danyiil Kvjat sorsa a továbbiakban, így válaszolt: „Amint megtudjuk, önök is tudomást fognak szerezni róla.”

A Red Bull nemrég ifjú gokartosokat igazolt csapatába, a nevelőszériákban pedig egy olyan versenyző sincs, aki megütné az F1-hez szükséges szintet. Így szinte biztos, hogy a csapat nem engedi el Kvjatot, de akár Sebastien Buemi alkalmazása is szóba kerülhet - a svájci Formula-E-bajnok az utóbbi időben rengeteg gumitesztet hajtott végre az alakulat autójával, annak ellenére, hogy 2011 végén búcsút intettek neki a Toro Rossónál.

Szóba került még komoly szponzori háttérrel rendelkező pénteki tesztelő, Sean Gelael neve is, de paddock-hírek nem tartják kizártnak az olyan, kör pereme felé tartó pilóták érkezését sem, mint Pascal Wehrlein, Marcus Ericsson, vagy éppen Jolyon Palmer. Marko szerint azonban ennek vajmi kevés esélye van. „Mi a Red Bull vagyunk, más felfogással. Nehéz elképzelni” - mondta, majd kitért a Honda által támogatott Nobuharu Matsushita szerepeltetésére is, aki még nem rendelkezik F1-es szuperlicenccel: „Nem hinném, hogy még készen állna” - tette hozzá az osztrák.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: