DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Renault: Nem barátkozni jöttünk az F1-be

Cyril Abiteboul szerint semmi gond nincs azzal, ha leigazolják Marcin Budkowskit, az FIA technikai ellenőrét - ők mindent megtesznek a sikerért, a többi csapat félelme nem érdekli.

Komoly botrány kerekedhet még abból, hogy Marcin Budkowski a Renault-hoz igazolhat már 2018-ra azok után, hogy az FIA technikai ellenőre volt - pontos információi lehetnek az összes csapat terveiről, gondolatairól a következő szezonnal kapcsolatban. Ez ellen természetesen a riválisok hevesen tiltakoznak, a Renault-nál viszont úgy érzik, hogy ők egyszerűen csak mindent megtesznek a sikerért.

"2020-ra egyike akarunk lenni az élcsapatoknak. Ez még időben messze van, de ha megnézzük, hogy mekkora különbséget kell ledolgoznunk, egy-másfél másodpercet, akkor az elég nagy ugrás. Ezért kell agresszívnek lennünk, hogy ott lehessünk 2020-ban" - magyarázta Cyril Abiteboul, a Renault főnöke a Skynak.

abiteboul-dppi



"Ebbe a sportba senki nem azért száll be, hogy barátokat szerezzen. Minden, amit azért teszünk, hogy növeljük a létszámot és új embereket vegyünk fel, arra Enstone-nak nagyon nagy szüksége van. Amikor átvettük, akkor 475 emberünk volt, most már 620 és nem titok, hogy ezeknek az embereknek jönniük kell valahonnan, a többi csapatnál is keresgélnünk kell" - tette egyértelművé a stratégiájukat a szakember.

Az aggályokkal kapcsolatban hozzátette: a Renault mindig is híres volt a lojalitásról és a sportszerűségről, így bármit is fognak tenni, az ezek jegyében zajlik majd...

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: