DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ingerültté vált a Ferrari elnöke Malajzia után

Sergio Marchionne szerint nagyon csúnya, hogy ilyen hibák miatt marad le a Scuderia és Sebastian Vettel a Mercedes és Lewis Hamilton mögött a világbajnoki pontversenyben - dolgoznak az ügyön.

Szingapúr után újabb futamgyőzelmet szalasztott el a Ferrari, ezúttal mindkét autónál technikai problémák jelentkeztek - pedig a tempó alapján akár a kettős győzelem is elképzelhető lett volna. Így Sebastian Vettel ahelyett, hogy csökkentette volna hátrányát Lewis Hamiltonnal szemben, komoly hajrával kapaszkodott fel és csak a veszteségét tudta minimalizálni. Ezek azok a hibák, amik nem férnek bele egy ennyire kiélezett világbajnoki harcban, hiszen sorozatban másodszor bukott a Scuderia úgy, hogy a tempót tekintve gyorsabb volt a Mercedesnél.

"Mindkét Ferrari megnyerhette volna a futamot, ez tény. Ugyanez volt a helyzet Szingapúrban, ez meg egy másik tény" - mondta a Ferrari elnöke, Sergio Marchionne hétfőn Olaszországban. "Az is tény, hogy gondjaink voltak az erőforrásainkkal, mert fiatal csapatunk van, de azért is, mert az alkatrészek minősége nincs megfelelő szinten egy versenyautóhoz képest" - tette hozzá.

marchionne-dppi



"Dolgozunk azon, hogy megoldjuk, de igazából az is szerencse, hogy nem jelentkezett ez a probléma a Malajziai Nagydíj előtt. A minőségen dolgozunk most és végrehajtunk pár szervezeti változtatást. Eléggé ingerültté tesz minket, hogy ilyen gondok jelentkeznek a futam alatt. Nem nagy probléma, ha ez feltűnik a gyárban, de nagyon csúnya, hogy valaki a második helyről rajtolhatna, de emiatt nem teheti meg" - magyarázta Marchionne.

Valóban drága hibák ezek a maranellóiak számára, hiszen a konstruktőri versenyben is bőven csökkenthették volna a hátrányukat a két versenyhétvége során, Vettel pedig gyakorlatilag utolérhette volna már Hamiltont, ha az erősorrendnek megfelelően teljesíti a futamokat. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: