DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hülkenberg: Nem kellene kiherélni az F1-et

A Renault németje nagyon határozott véleménnyel rendelkezik a jövőre kötelezővé tett halóról, szerinte a veszély a fejvédő eszköz használatával sem fog eltűnni a sportágból.

A nyári szünet előtt biztossá vált, hogy a Forma-1-es pilóták jövőre kötelezőek lesznek halóval a fejük felett pályára lépni - a biztonságuk érdekében bevezetett eszközről megoszlanak a vélemények, mialatt folyamatosan zajlik a tesztelésük minden egyes helyszínen a szezon végéig. Nico Hülkenberg kimondottan ellene van a halónak, korábban is kritizálta a kötelezővé tételét, most pedig a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak nyilatkozva fogalmazott hasonlóan: „A világ azt akarja, hogy minden biztonságosabb legyen” - mondta a német pilóta.



„Ezt megértem, de nem hiszem, hogy szükségünk lenne plusz fejvédőre, egy baleset esetére a Forma-1-ben - ennek az esélye egy a millióhoz. „Mivel a halo ott lesz a pilótafülkén, az lesz a benyomásunk, hogy teljesen védve vagyunk, holott ez csak illúzió. Nem értem, hogy miért kell mindent kiherélni” - mondta Hülkenberg, hozzátéve, szerinte fontos, hogy a nézők is lássák, mi folyik az autóban.

„Látniuk kell, hogy irányítani tudjuk az egészet. A Forma-1-nek meg kell mutatnia a pilóták közötti különbségeket. A versenyzők 20-30 éve az életüket kockáztatták, amikor padlógázzal végigszáguldottak az Eau Rouge-on. Mindenki láthatta, ki a hős, és ki középszerű.”

A német szerint a veszélyt soha nem lehet kiirtani a sportágból. „Igen, megsérülhetsz, és nem kell visszatérnünk az 80-as évek szintjére, de egy bizonyos fokú veszély hozzájárul a motorsport vonzerejéhez. Modern gladiátoroknak kell lennünk, akik hatvan körön keresztül a maximumot nyújtják, kerék a kerék ellen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: