DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Red Bullnál úgy érzik, hogy övék a legjobb autó

Dr. Helmut Marko úgy fogalmazott, hogy egyértelműen ők a legjobbak a karosszériát tekintve és az erőpályákon mutatott tempójukról sem szabad megfeledkezni - Suzukában is jók lehetnek.

Max Verstappen hétvégi győzelmét követően nagyon pozitívan látják a világot a Red Bullnál, Christian Horner szerint a Ferrarit is legyőzték volna, ha nem a mezőny végéről rajtol Sebastian Vettel, de dr. Helmut Marko, az istálló motorsport-főnöke szerint semmiképp sem lehet kérdés, hogy övék a mezőny legjobb karosszériája.

"A Ferrarinak voltak problémái, de a versenytempónk összehasonlítható. A végén Sebastian a szuperlágy gumikon közel került Riccardóhoz, de ahogy láthattuk, túl közel is és ezzel elhasználta az első abroncsait, ezért kellett visszavennie" - kezdte értékelését Marko a Motorsportnak.

redbull-verstappen



"Ami viszont igazán kielégítő volt, az a Mercedes megelőzése és leszakítása. Ez megmutatja, hogy az a munka, amit a gyenge melbourne-i rajtunk óta elvégeztünk, kifizetődik, a fejlesztéseink jó irányba haladnak. A karosszériát tekintve egyértelműen mi vagyunk a legjobbak" - állította elég magabiztosan.

"Egyre gyorsabbak és gyorsabbak leszünk, az autó nagyon jó. Ha minden jól alakul, akkor Max vagy Daniel is odaérhet a dobogóra, sőt, akár még meg is nyerhetik a futamot. Ne felejtsük, hogy gyorsak voltunk Monzában és Spában is, de balszerencsésen alakultak a dolgok. Suzuka is jó pálya lesz, de persze a büntetéseink is megnőnek. A nagy dolog azonban az, hogy Max balszerencséje véget ért" - magyarázta.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: