DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Mercedes feladata, hogy segítsen Bottasnak

A finn pilóta az utóbbi időben bevallottan nem találja önmagát, ám a brackley-i F1-es alakulat első embere úgy véli, rajtuk áll, hogy versenyképes autót biztosítsanak számára.

Valtteri Bottas a nyári szünet óta rendre elmarad a pontversenyt vezető Lewis Hamiltontól, Sepangban például csaknem egy perces hátrányt szedett össze a győzteshez képest. Persze szenvedéséhez hozzájárult az is, hogy az újabb aerodinamikai csomaggal versenyzett, de ez még nem mentség teljesítményére nézve. Bár a bajnoki címtől egyre távolabb kerül, a Mercedes meg van győződve róla, hogy megfelelő technikával a finn pilóta is a közvetlen élmezőnyben harcolhat majd.



„Valtteri komoly kihívással szembesült, de a mi feladatunk, hogy olyan autót biztosítsunk számára, amellyel hozhatja az eredményeket - és segítsünk neki abban, hogy ki is aknázza a benne rejlő lehetőségeket” - idézte Toto Wolffot, a Mercedes sportigazgatóját a crash.net. „Ez nem könnyű időszak, de most nyilvánulhat meg leginkább a karaktere, a munkamorálja és a természetes tehetsége. Az utóbbi időben Lewis minden lehetőségből kihozta, amit csak lehetett, fantasztikus formában van, különösen a nyári szünet óta, tökéletes egyensúlyban van nála az agresszivitás.”

Wolff arra számít, hogy Japánban hasonlóan kemény küzdelem elé néznek, mint Malajziában. „A következő kihívás Suzuka képében érkezik, amely teljesen más követelményeket állít az autónk elé, mint Sepang. Az utóbbi években nagyon erősek voltunk ott, de az elmúlt hetek rávilágítottak, hogy a történelmi tapasztalat keveset számít a 2017-es autókkal és abroncsokkal. Egy olyan pályáról van szó, amely megjutalmazza a legjobb autókat és pilótákat - nagyon kemény csatára számítunk közöttünk, a Ferrari, valamint a Red Bull között.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: