DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Vettel: Az élen unalmas versenyt vívtak, így nehéz volt felzárkózni

A német F1-es pilóta az év egyik legjobb versenyzését produkálva a negyedik helyre zárkózott fel a mezőny végéről Sepangban, de a leintés előtt elfogytak az abroncsai, így pedig nem tudta felverekedni magát a dobogóra.

Sebastian Vettel nem panaszkodhatott arra, hogy unalmas Malajziai Nagydíja volt, hiszen végigelőzte a mezőnyt, az utolsó körökig harcban állt a dobogóért, de még a leintés után is kalamajkába keveredett Lance Strollnak köszönhetően. A német elképesztő tempót futott lágy abroncsokon, míg a mezőny nagy része a szuperlágy gumikat nyüstölte, a végén pedig természetesen helyzeti előnybe került azzal, hogy a piros jelzésű abroncsokon teljesítette utolsó etapját.



Egyetlen havába holt próbálkozáson kívül azonban nem tudta megtámadni Daniel Ricciardót, hiszen a gumik egyszerűen elfogytak alóla. „Nem voltam elég közel” - idézte a Motorsport-Total a pontverseny második helyezettjét. „Ez kicsit nagyzolósan hangzik, de titkon reméltem, hogy sikerülni fog, a végére azonban elfáradtunk.” Vettel korábban cserélt riválisainál, ezért fennállt a veszély, hogy ismét ki kell állnia majd. „Mindent számításba vettünk, de akkor még nem tudtam, hogy újra cserélni kell-e, avagy sem.”

Mivel Valtteri Bottas alig több, mint 18 másodperccel végzett a ferraris mögött, egy cserével visszaestek volna a finn mögé. „Amikor láttuk, hogy szoros lesz, kockáztattunk, és kint maradtunk. Ha nyereség nélkül indulsz a mezőny végéről, rendben van” - mondta a német, de hozzátette: „Ha viszont ilyen közel vagy a dobogóhoz, természetesen arra gondolsz, hogy elég lesz. Úgy vélem, a safety car hiányzott nekünk. Szerintem normális, hogy amikor a végéről rajtolsz, eleinte veszítesz, és ezt láthattuk is. Az élen állók nem igazán harcoltak egymással, unalmas versenyt futottak, így pedig nehéz volt felzárkózni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: