DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 17. szerda
F1

Teljes harci szellem a Ferrarinál Malajzia után

Bármennyire is tovább nőtt a különbség az időmérőn peches Sebastian Vettel és Lewis Hamilton között, a Ferrari istálló érzi, jelenlegi tempójával elkaphatja a gyengélkedő Mercedest.

Már csak öt futam maradt hátra a 2017-es Formula-1-es világbajnokságból, de Sebastian Vettel még mindig nem kell, hogy lemondjon a bajnoki címről annak ellenére, hogy Szingapúr óta 28 pontosra duzzadt hátránya tovább nőtt nagy riválisával, Lewis Hamiltonnal szemben.

Megdöbbentően jó tempóval jelentkezett Malajziában a Ferrari egész hétvégén, míg az Ezüst Nyilak végig szenvedtek, Szingapúr után újra. Ám ismét remekül hasznot húztak a vörös autók (ezúttal technikai) gondjaiból, szombaton Sebastian Vettel autója romlott el az időmérőn, így csak utolsóként rajtolhatott, míg Kimi Raikkönen Ferrarija a verseny előtt adta meg magát, így el sem tudott rajtolni az első sorból.

Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke úgy véli, annak ellenére, hogy kétszer is szerencsétlenül jártak Malajziában, a kiváló egykörös és hosszú etapos teljesítményük elég indok arra, hogy optimisták maradjanak Vettel világbajnoki címével kapcsolatban a komoly ponthátrány ellenére öt futammal a vége előtt.

A Ferrari megérezte, hogy lehet még keresnivalója


„Teljesen nyilvánvaló, hogy egész hétvégén nagyon versenyképes autónk volt. Már a szabadedzésektől kezdve láthatóan remek tempóval rendelkeztünk, utána Kimi első soros rajthelyét és Seb bámulatos felzárkózását a versenyen is figyelemmel kísérhettük, amikor az utolsó helyről a negyedikre ugrott előre” – nyilatkozta Arrivabene.

„Igaz, attól lett az eddigi legnehezebb versenyünk, hogy problémákkal kellett szembenéznünk, ezeket pedig most egészen mélyen is megvizsgáljuk. Emiatt nem vehetett részt az időmérőn Sebastian és Kimi ezért nem rajtolhatott el a futamon. A csapat azonban összeszedett maradt, nagy munka folyt a garázsban és remek stratégiát fundáltunk ki” – tette hozzá a csapatfőnök.

„Ez újabb indok arra, hogy higgyünk magunkban, mindenünk megvan, ami szükséges, az autónk, a megfelelő embereink, pilótáink és a harci szellemünk, hogy az utolsó pillanatig harcoljunk a győzelemért” – zárta gondolatait harcosan Arrivabene.

Kérdés, hogy innentől tartósan ennyivel gyorsabb lesz a Ferrari, vagy a Mercedesnél hamar úrrá lesznek a szokatlan tempóvesztésen?

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: