DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Honda nem véletlenül elégedett

Az évad első felében jogosan szidott Honda-erőforrások kezdik felvenni a versenyt, ez a malajziai remek eredményből is kiderül. A japánok elégedettek a vasárnapi teljesítménnyel és tovább javulhatnak.

Év elején a bahreini hőség nagyon kifogott a McLaren-Hondán, különösen a japán erőforráson. Már az edzésnapokon sorra robbant le az autó többször is, végül kettős kieséssel zártak. Malajziában a szokásos nagy hőség és páratartalom fogadta a versenyzőket, ám a Honda tökéletesen működött és sebességben is állta a sarat. Yusuke Hasegawa, a Honda F1-es projektjének vezetője nem is volt éppen csalódott a hetedik hellyel.

„A Malajziai Nagydíj újabb pozitív eredmény a csapat számára. Stoffel megtartotta kiváló formáját Szingapúr óta és nagyon értékes pontokat szerzett nekünk. Ez a végeredmény még inkább lenyűgöző annak tekintetében, hogy ez bizony egy sok lóerőt igénylő pálya, nehéz időjárási körülményekkel. Úgy vélem, ma be tudtuk bizonyítani, hogy mind a versenyautó, mind az erőforrás jól látható fejlődésen ment keresztül” – dicsérte a motort Hasegawa, amely valóban jól teljesített Sepangban is.

„Stoffel jól rajtolt és meg is tudta tartani jó pozícióját a verseny végéig. Nagyon egyenletes, gyors tempóra volt képes és a hátulról érkező üldözőkkel szemben remekül tartotta magát, támadni sem tudták. Egész hétvégén csodálatosan vezetett. Fernandónak is voltak nagyszerű csatái és előzései is, kár, hogy végül éppen tízen kívül végzett”.

A Honda-erőforrás is végre kezd versenyképes lenni


„Összességében ez komoly lépés volt előre számunkra, hogy ezen a nekünk nem kedvező pályán is értékes pontokat gyűjthettünk önerőből. A megbízhatóságunk is kifogástalan volt egész hétvégén, a legforróbb időszakokban is. Most már a hazai nagydíjunkra koncentrálunk, remélem Suzukában is megtartjuk mostani kiváló formánkat és nagyszerű versenyt futunk hazai közönség előtt” – tekintett előre Yusuke Hasegawa.

Vandoorne hetedik helye azért is értékes, mert Szingapúrban öten is kiestek a belga elől, így kevésbé volt valós a jó eredmény, Malajziában azonban csak Raikkönen lett volna még gyorsabb a McLaren belga pilótájánál. Kijelenthető, hogy a Honda elindult felfelé.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: