DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Vettel újra hisz a világbajnoki címben, de büntetéstől tart

Sebastian Vettel a Ferrari sebessége miatt továbbra sem tett le arról, hogy idén világbajnok lesz, de a Malajziai Nagydíj levezető körében történt ütközés miatt attól fél, nem ússza meg váltócsere nélkül.

A rémálomszerű időmérő edzés az utolsó rajthelyet eredményezte Sebastian Vettel számára Sepangban, a Ferrari problémái azonban tovább súlyosbodtak a start előtt, ugyanis Kimi Raikkönen autója a rajtrácsra való felállás körében meghibásodott, be kellett tolni a garázsba, el sem tudott rajtolni a futamon.

Vettel átrágta magát szinte a teljes mezőnyön, a Ferrari hihetetlen tempóval jelentkezett, szinte végig a mezőny leggyorsabbja volt. Végül a negyedik helyet szerezte meg, számos remek előzést bemutatva, kis híján a dobogó is összejött. A verseny levezető körében azonban szinte soha nem látott baleset borzolta a kedélyeket, Lance Stroll jobb első kereke nekiütközött mérsékelt tempónál Sebastian Vettel bal hátsójának, amit ki is szakított a helyéről, az autó hátulja jelentős sérüléseket szenvedett. Ez bizony könnyen lehet, hogy tönkretette a német pilóta sebességváltóját is.

„Még mindig optimista vagyok, mert tudjuk, hogy gyors autónk van. Természetesen borzalmas dolog, hogy Kimi el sem tudott rajtolni, én pedig a rajtrács végére kényszerültem. Megpróbáltuk megcsípni a dobogót, nagyon keményen nyomtam, de a végén a gumik elkezdték megadni magukat, így végül nem értük el a harmadik helyet” – kezdte visszaemlékezését Vettel.

Vettel Japán Nagydíját egy levezető körös baleset teheti tönkre?


„Nagyon biztató, hogy ilyen gyors az autónk, bár Kiminek és nekem is problémákkal kellett szembenéznünk a hétvégén. Még nem tudom, hogy ugyanaz a hiba jött-e elő mindkét autón, meg kell vizsgálnunk. Bizonyára nem a legszerencsésebb, hogy az egyik autó tegnap a másik pedig ma adta meg magát, úgyhogy valami van, amit egyelőre nem értünk” – utalt a két Ferrari meghibásodására a négyszeres világbajnok.

„Nehéz hétvége volt, de legalább a sebességünk egyértelműen megvan. Eddig a megbízhatóságunk rendkívül jó volt. Őszinte leszek, nem igazán aggódom, de ennek a problémának a végére kell járnunk” – tette hozzá a német.

A Ferrari még nem tudja, szükség lesz-e váltócserére Vettelnél, de úgy vélik, elég nagy az esélye ennek. „Hamarosan elemezzük a sérülést, de igen, a következő hétvégén jó eséllyel ismét kellemetlen meglepetés érhet. Remélem azért mégsem, mert ahogy már mondtam, a Stroll-lal való incidens teljesen felesleges volt és véletlen” – zárta gondolatait a világbajnokság jelenlegi második helyezettje, aki számol azzal, hogy a váltócsere miatt öthelyes rajtbüntetéssel indít Japánban.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: