DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Defektet kapott, kilökték, kiszorították, pontot szerzett Ocon

A Force India másik versenyzőjének sem volt könnyű versenye: a beteg Perez kételkedett abban, hogy kibírja a futamot, mégis hatodik helyet ért el a csapat számára. Eltérő érzelmek uralkodnak a garázsban.

Újabb kettős pontszerzést ért el Malajziában a Force India – 12. alkalommal idén –, pedig nem a csapatnak állt a zászló. Sergio Perez vírusfertőzéssel küzdött a hétvégén: de nemhogy végigbírta a versenytávot, kiváló 6. pozíciót is szerzett, legjobb versenyzőként a nagycsapatok mögött. Csapattársa, Esteban Ocon még nála is kalandosabb úton végzett 10.-ként.

„Csalódott vagyok a verseny miatt, nem vagyok túl boldog” – mérgelődött Ocon a Force India sajtóközleményében. A hatodik rajtkockából sokkal erősebb eredmény nézett ki neki, a verseny azonban már a rajtnál megpecsételődött: „A kontakt az első körben Massával defektet okozott, és tönkretette a versenyen. A második kör elején ki kellett állnom, és szinte az egész versenyt egy szett lágy abroncson kellett végigvezetnem. Ha azt nézzük, milyen állapotban voltak a gumik a futam végén, a megszerzett pont szép teljesítmény.”



„A versenyem másik rossz pillanata akkor történt, mikor megelőztem Sainzt, ő pedig nekem ütközött. Nem kellett volna harcolnom vele, de a defekt miatt le voltam maradva, muszáj volt felzárkóznom. Nem tudom, mit csinálhatott, egyszerűen blokkolta a kerekeket, egyenesen belém jött és megforgatott. Ezt a versenyt el kell felejtenem, mert az autó erős lett volna, és nem sikerült maximalizálni a tempóját” – nyilatkozta a versenyző, aki azt már nem is említette meg, hogy mikor a verseny későbbi részében újra utolérte Massát, a brazil kiszorította a pályáról.

Hogy a Force India mire lehetett volna képes hétvégén, érzékelhető Perez teljesítményéből: „Talán karrierem legkeményebb versenye volt, azon a hétvégén, amelyen attól féltem, hogy fel kell adnom. Csak a célbaérés is csodálatos eredmény, köszönetet kell mondanom a doktoroknak, amiért segítettek. A jó rajt és Vandoorne megelőzése volt a versenyem kulcsa, innentől meglehetősen eseménytelenül alakult minden. Csak Vettel helyezett nyomás alá, de az igazából nem az én csatám volt. Remélem, hogy Japánban már teljes erőmben leszek” – értékelte kiváló hatodik helyezését Perez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: