DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hülkenberg a McLarenek előtt végezne

A Renault német pilótája mostanában rendre az első tízben végez az időmérőn, és ez most sincs másképp. Csapattársa, Palmer csalódott lehet, mert csak a tizenkettedik pozícióból rajtolhat vasárnap.

Felemás időmérőn van túl a francia gárda, hiszen az egyik pilótájuk a hetedik pozícióból indulhat, a másik viszont csak a tizenkettedik helyről vághat neki a futamnak. 

A Renault Hülkenberg révén az utóbbi hétvégéken rendre elöl van az időmérőkön és a futamokon egyaránt. Ez betudható a francia gárda folyamatos fejlesztéseinek, így Palmer sajnálhatja, hogy a Renault jövőre nem számít a szolgálataira.

 hulkenberg-a-malaj-idomerorol-2017



Hülkenberg elmondta, mivel küszködött a hétvége eddigi részében: „Elégedett lehetek a mai eseménnyel. Egész hétvégén szenvedtünk egy kissé, nem találtuk a megfelelő egyensúlyt az autóval, és nem volt meg a tempónk. Nem voltunk biztosak, hogy be tudunk kerülni a Q3-ba, így boldog vagyok, hogy ott lehetünk.”

Egy kicsit jobban kell nyomnunk vasárnap, a cél, hogy a McLarenek és a Force Indiák előtt végezzünk” - fogalmazta meg a német az elsődleges célkitűzését a futammal kapcsolatban.

Palmer nem lehet elégedett, az ő célja is az első tíz volt az időmérő edzésen: „Egy kicsit csalódott vagyok, hogy nem jutottunk be az első tízbe, mert jó tempót futottunk a végén, de végül lemaradtunk erről. A tizenkettedik helyről rajtolhatunk vasárnap, és remélem előrébb léphetünk legalább két helyet, hogy a pontokat vihessünk haza. Bármi megtörténhet az első pár kanyarban, tehát szerencsénk is lehet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: