DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vettel még mindig hisz a felzárkózásban

Sebastian Vettel számára nem úgy alakultak az utóbbi versenyhétvégék, ahogyan eltervezte. A szingapúri baleset rengeteget rontott a helyzeten, de a német úgy érzi, még megnyerheti a bajnoki címet.

Szingapúrban a Ferrari nullázott, Hamilton pedig 28 pontos előnybe került Vettellel szemben. Az idei évet nézve ez rengetegnek tűnik, és a brit nagy lépést tett az újabb világbajnoki cím felé, a Mercedesről nem is beszélve.

Vettel azonban nincs elkeseredve, és hiszi, hogy ledolgozható a hátránya: „Még sok verseny van, és felzárkózhatunk. Futamról futamra kell haladnunk, de töretlenül hiszem, hogy meg tudjuk csinálni. Most volt egy kisebb hanyatlásunk, de folytatjuk a harcot.”

 vettel-meg-hisz-a-felzarkozasban-2017



A Ferrari pilótáját sokan élesen bírálták a baleset miatt - Lauda mellett például az olasz média is Vettelt hibáztatta az incidensért: „Együtt tudok ezzel élni. Mindig könnyű kívülről véleményt mondani egy olyan esetről, ami öt másodpercen alatt történt. Alapvetően mindig próbálom a legjobbat kihozni a rajtból, és most sem vagyok kétségbe esve. Ha van esély megvédeni a pozíciómat, nyilván megpróbálom.”

„Hiszek a csomagunkban, és tele vagyunk önbizalommal. Bár az eredmények nem a legjobbak az elmúlt három versenyen, és elveszítettük a vezetést is, még mindig van okunk reménykedni” - folytatta pozitívan a négyszeres világbajnok.

Vettel meg is indokolta, mitől ennyire optimista: „Hogy miért? Mert az autó gyors, és még mindig van néhány dolog a tarsolyunkban. Hogy ezek működni fognak-e, azt majd meglátjuk. Én hiszek a csapatban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: