DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Alonso lyukat ütött a falba Szingapúrban

Az elmúlt tíz éve legjobb eredményének tartotta volna Fernando Alonso, ha a rajtbalesetet elkerülve be tudja húzni az általa garantáltnak vélt dobogót Szingapúrban. Biztos benne, hogy a sors akarta így.

A spanyol alatt 2015 óta számtalanszor állt már meg a McLaren műszaki gondok miatt, de két hete a Szingapúri Nagydíjon nem a Honda-motor, hanem a rajtbaleset törte össze reményeit, remek elrugaszkodását követően ugyanis magával sodorta őt Max Verstappen és Kimi Raikkönen ütköző, majd irányíthatatlanul kisodródó autója.

Alonsónak is ki kellett állnia az MCL32-esen keletkezett javíthatatlan sérülések miatt, ami különösen fájó volt számára amiatt, mert új mclarenes korszaka legjobb eredménye volt számára kilátásban. Már a versenyt követően is érkeztek hírek arról, hogy Alonso csalódottságában lyukat ütött a McLaren garázsfalának egy paneljében, vagy legalábbis behorpasztotta azt, és a spanyol a sepangi hétvége előtti csütörtökön meg is erősítette ezt a tényt, miközben részletesen kifejtette érzéseit is.

15057242714626



„Igen, még mindig ott van!” - mondta a híres lyukról. „A frusztráció okozta, amikor megnéztem a visszajátszást: [Sebastian] Vettel kipördült a 3-as kanyarban, így Lewis [Hamilton] mögött álltam volna, és a megfelelő gumikon is haladtam [ő esőgumikon, a brit intermediate-eken]. Szóval akár még az előzéssel is megpróbálkozhattam volna, ha eljön az ideális pillanat. Utána pedig legfeljebb csak egy-két helyezést veszítettem volna, többet biztosan nem, hiszen utcai pályán senki sem fog előzni.”

„Az a dobogó lehetett volna a legnagyobb dolog a karrierem során, és elmulasztottuk. Frusztráló pillanatok voltak. Bizonyos esetekben tényleg lassúak vagyunk, mint Spában vagy Monzában, ahol nem is tudunk tenni semmit. Ezt a néhány ilyen pályát várjuk, ahol lehet esélyünk, plusz most megjött az eső, plusz a második-harmadik helyen álltam az első kanyarban. Szerintem a dobogó garantált volt számomra Szingapúrban, és az a dobogó lehetett volna a legnagyobb eredményem az elmúlt évtizedben.”

A kétszeres bajnok végül filozofikus hangvételt ütött meg, szerinte ugyanis nem Vettel, Raikkönen vagy Verstappen miatt, hanem egy náluk sokkal magasabban álló erő akaratából keveredett bele abba a bizonyos balesetre.

„Mindig pozitívan gondolkodok az ilyen helyzetekről. Ez most azért nem történt meg velünk, mert a sors így akarta, és ehelyett más alkalmakra tartogatja a szerencsénket. Hiszek abban, hogy a dolgok azért történnek, mert meg kell történniük. Őszintén hiszem, hogy mindennek, ami egy versenyen, a bajnokságban vagy az életünkben történik, oka van. És ez most azért alakult így, mert szebb napok fognak még ránk várni a jövőben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: