DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Erős biztonsági készültség Sepangban

Az év során korábban felmerült több helyszínen is, hogy terrorveszély miatt szigorítani kell a biztonsági intézkedéseken. Malajziában ilyenre nem számítanak, de így is több, mint hatszáz rendőr vigyázza majd a rendet.

1999-ben kezdődött a Malajziai Nagydíj története a Formula-1-ben, az idei pedig egy jó ideig az utolsó futam lesz, mivel nem hosszabbították meg a szerződést az F1 tulajdonosai és az ország sem. Ezt főként a jelentősen csökkenő nézőszám és turizmus támasztja alá a szervezők szerint. A legtöbb versenyző, köztük Lewis Hamilton is nagyon sajnálja, hogy nem marad a naptárban Sepang.

A pálya egyik főnöke, Razlan Razali azt reméli, hogy 80.000 látogatót számlálhatnak a hétvége folyamán. Egyelőre hatvanezer eladott jegynél járnak, de Razali így is magabiztos. „Egyelőre a tervek szerint haladnak a jegyeladások, mindannyian tudjuk, hogy Malajziában az emberek mindennel késésben vannak, szeretik a végére hagyni a dolgokat, ez a jegyvásárlásra is igaz évek óta”.

Az év korábbi terroreseményei miatt Sepangban is erős a készültség, ahogy Belgiumban is az volt


„Egyelőre meggyőződésem, hogy a nyolcvanezres kitűzött célunkat elérjük, vagy akár többet is. Az idei évre csökkentettük a jegyárakat, így még inkább reménykedhetünk” – tette hozzá a sepangi pálya igazgatója. A látogatók megerősített biztonsági intézkedésekkel találkoznak majd, 682 rendőr és rendfenntartó lesz a pálya környékén, de nem számítanak a szervezők semmilyen különleges eseményre.

„Nem változtattunk a rendfenntartáson, eredetileg is ilyen mértékű szokott lenni a rend biztosítása nálunk. A nap 24 órájában teljesítünk szolgálatot, kiszűrve minden egyes lehetséges fenyegetést. Egyelőre konkrét fenyegetést sem a pálya, sem a nagydíj nem kapott, de óvatosak vagyunk” – nyilatkozta Sepang rendőrfőnöke, Supt Baharuddin.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: