DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Az oroszok tudni vélik, meddig pihen Kvjat

Egyelőre csak találgathattunk, vajon meddig kell félreállnia Danyiil Kvjatnak az újonc beugró elől, most azonban két, a pilótához közelebbi forrás is megszólalt az ügyben.

Kínos helyzetben van az orosz. A 2016-os idény elején még Red Bull-os színekben ünnepelhetett a Kínai Nagydíj dobogóján, 17 hónappal később pedig már a Toro Rossóba visszaléptetve kénytelen átadni ülését az újonc Pierre Gaslynek. A csere hivatalos bejelentése arra nem tért ki, pontosan hány futamhétvégét kénytelen kívülről végignézni Kvjat, így eddig csak spekulációk születtek. A Toro Rosso egyik szponzora azonban most megszólalt az ügyben.

kvjat_bajian_2017



„Csak két futamról van szó, míg kipróbálják Gaslyt” – nyilatkozta röviden az Acronis technológiai cég vezérigazgatója, Szergej Belouszov. Gasly a Formula-1-es debütálásával párhuzamosan a japán Super Formula szériájában bajnokesélyesként megy, második helyen állva várja a szezonzáró szuzukai futamot. Ennek rajtja ütközik az F1 három versenyhétvége múlva rendezett USA Nagydíjával, így a fiatal francia ezt minden bizonnyal ki is fogja hagyni. Az Orosz Automobil Szövetség elnöke a TASS hírügynökségnek arra utalt, ezzel Kvjat vissza is kapja az ülését.

„A Hondára való váltással most megengedheti magának (a Toro Rosso – a szerk.), hogy kísérletezzen a pilótákkal” – mondta Igor Ermilin. „Úgy gondolom az a két kihagyott futam semmilyen hatással nem lesz sem Danyilre, sem a Toro Rossóra. Szerintem még el sem döntötték, mi lesz azután.”

Kvjat a 19. helyen állva, négy ponttal a neve mellett kénytelen pihenőre vonulni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: