DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hivatalos: Gasly váltja Kvjatot Malajziában

Délelőtt még csak pletyka volt, délutánra hivatalossá vált, hogy pilótát cserél a Toro Rosso: Danyiil Kvjat nem ülhet autóba hétvégén, debütál a Red Bull fiatal F1-es tehetsége.

Ahogy arról már beszámoltunk, szóba került Danyiil Kvjat pihentetése és Pierre Gasly Formula-1-es debütálása, dél után nem sokkal pedig a Toro Rosso hivatalosan is megerősítette mindezt. Franz, a faenzaiak csapatfőnöke nyilatkozott az ügyről:

gasly2



"A Toro Rosso mindig segítette a Red Bullt, hogy a junior programban szereplő fiatalok lehetőséghez jussanak a Formula-1-ben. Pierre a következő sorban, így ő is megkapja az esélyt" - mondta erről Tost.

"Tavaly megnyerte a GP2-es bajnoki címet, idén pedig nagyon versenyképesnek bizonyult a Super Formula sorozatban is. Ez a csere most több információval fog szolgálni számunkra a 2018-as szezonnal kapcsolatban. Különböző okok miatt, technikai problémái mellett saját hibáit is elkövetve Danyiil Kvjat nem tudta igazán megmutatni magát idén. Emiatt nem ő fog versenyezni a következő futamokon, hanem Pierre kap lehetőséget" - magyarázta a csapatfőnök.

A váltás tehát a terv szerint nem egy futamra szól és bár hozzátették, hogy Kvjat a Red Bull család tagja marad, úgy fest, hogy abszolút háttérbe szorul.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: