DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Gasly: Jöjjön, aminek jönnie kell!

A fiatal francia versenyző magabiztosan készül élete első F1-es bevetésére, úgy érzi, a Red Bull kötelékeiben minden előtte álló kihívásra felkészítették.

Ahogy pár órája hivatalosan is megerősítették, a Red Bull saját nevelésű pilótája Danyiil Kvjatot váltva csatlakozik Carlos Sainz mellé. A tavalyi GP2-es szezon bajnokára nagy kihívás vár, ugyanis a Toro Rosso öldöklő küzdelmet vív a középmezőnyben, ráadásul csapattársa, mint legjobb viszonyítási pontja rendszeres pontszerző a másik autóban. Pierre Gasly a Formula-1-es debütálása előtt azonban magabiztosan nyilatkozott élete egyik mérföldkövéről.

gasly_europegp_2017



„Szeretném mindenkinek megköszönni, aki hozzásegített a autóversenyzői karrierem ezen lehetőségéhez, különösen a Red Bullnak, Dr. Helmut Markónak és a Scuderia Toro Rossónak” – hálálkodott Gasly. „Ez egy nagyszerű lehetőség számomra. Amennyire csak lehet, késznek érzem magam, hiszen a Red Bull harmadik pilótájaként bármire fel kellett készülnöm. Mindent meg fogok tenni, hogy az elkövetkezendő futamokon a lehető legjobban teljesítsek a Toro Rosso csapatával.” Kvjat kispadra ültetése vélhetően nem egy versenyhétvégés alkalom, a hivatalos bejelentés alapján arra lehet következtetni, hogy helyette Gasly csinálja végig a szezon maradékát. 

A fiatal francia pilóta eközben a japán Super Formula bajnokságban versenyez a bajnoki címért, jelenleg fél pont hátránnyal a második. Egyetlen forduló van még hátra az idényből, ami épp az USA Nagydíj hétvégéjére esik, így várhatóan ezt az egy F1-es futamot idén ki kell hagynia. 

Gasly a 10-es rajtszámot választotta autójának, ami egyszer már bejött számára: 2013-ban ezzel nyert bajnoki címet a Formula Renault 2.0 versenyzőjeként. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: