DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Mercedes nem korlátozza Hamiltont

Lewis Hamilton híres arról, hogy teljes életet szeret élni, kimutatja érzéseit, teret enged saját, őszinte véleményének akkor is, ha személyiségével, vagy álláspontjával megosztó hatást ér el. Csapata azonban továbbra sem korlátozza a világbajnokot.

Időnként saját rajongóit is képes megosztani Lewis Hamilton, vagy legalábbis megütközést kelteni nagy tömegekben. Az utóbbi napokban az amerikai politikáról, a divatirányzatokról, a celeb voltáról, valamint étkezési szokásairól is egyértelműen véleményt nyilvánított.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke továbbra is szeretné, ha Hamilton személyisége továbbra is ilyen maradna és nem változtatna alapvetően semmin. „Ha egy Ferrari utcai autót vezet, akkor hadd vezessen egy Ferrarit. Nem zárhatod őt ketrecbe. Néha szürke hajjal lep meg minket, de amikor nehéz feladatot kell megoldani, biztosan ő az, akit az autónkban szeretnénk látni” – nyilvánította ki véleményét a csapatfőnök.

A csapat elfogadja, hogy Hamilton másképp áll az élethez és néha megütközést kelt


Az istálló marketingért felelős igazgatója, Jens Thiemer egyetért a csapatfőnökkel, a Mercedes könnyedén elfogadja a Hamiltonhoz köthető, időnként megosztó és vitatható híreket a pilóta viselkedésével vagy személyiségével kapcsolatban. „Nem szeretnénk sem marionettbábukat, sem robotokat, hogy márkánk nagykövetei legyenek. Vannak olyan személyiségek, akiket kicsit nehezebb kezelni, de úgy vélem, nem lenne helyes túl sok szabályt szabni nekik. A pilóták legyenek érzékenyek a márkával szemben, amit képviselnek, de hagyni kell, hogy önmagukat adhassák” – nyilatkozta Thiemer.

Az istálló belüli kapcsolat Bottas és Hamilton között alapvetően más, mint a korábbi években a Hamilton-Rosberg párosnál. „Bírtam a dolgot, a rajongók szintén (a késhegyre menő párharcokat). Nem mondom, hogy ez a szezon unalmasabb, mivel most nem márkán belül zajlik a nagy csata” – tette hozzá Thiemer.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: