DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

A McLaren Malajziában sem esélytelen

A McLaren-Honda a szingapúri jó teljesítmény után Malajziában sem feltartott kézzel gurul pályára, köszönhetően az erőforrás folyamatos fejlesztésének és a várható időjárási nehézségeknek.

A Magyar Nagydíj után két nehézségekkel teletűzdelt futam következett a McLaren-Honda istálló számára, ám a pontszerzés hiánya ellenére sokkal jobban szerepelt a gárda, mint előzetesen várni lehetett. A két, egyébként igazán lóerőszomjas pályán sikerült bejutni a Q3-ba legalább az egyik pilótának, igaz, végül pontokra nem sikerült váltani.

Yusuke Hasegawa, a Honda F1-es főnöke úgy véli, nehéz dolguk lesz, de pontszerzéssel végződhet a távol-keleti túra második állomása. „Az extrém meleg időjárás és a rendkívül magas páratartalom miatt nagy kihívásra számítunk az autóval. Legutóbb Szingapúrban csak félig volt szerencsénk, mivel Fernando (Alonso) belekeveredett a rajtbalesetbe vétlenül és végül kiesett”.

Szingapúr a McLaren pályája volt, Malajziában azért kicsit halványabb az esély


„Stoffel Vandoorne tempója viszont végig versenyképes volt, az autó is jól teljesített és ő maga is kiválóan vezetett, végül a hetedik helyhez volt elég. Mindent egybevetve pozitív érzésekkel hagytuk el Szingapúrt, mivel egész hétvégén nagyon versenyképesek voltunk és értékes pontokat szereztünk. Fernando motorjáért egy ideig aggódnunk kellett, hogy a sérülés miatt motorcserére kényszerül-e, de szerencsére minden rendben az erőforrással” – tette hozzá a japán szakember.

„A sepangi pálya egyvelege a hosszú egyeneseknek és a hosszú, elnyújtott kanyaroknak. Annak ellenére, hogy ez a pálya igazán igényli a lóerőket, a változó körülmények esélyt jelenthetnek számunkra, bármi történhet. Márpedig, ha lehetőség nyílik, azonnal igyekszünk azt kihasználni és ismét betörni a pontzónába. 19 fantasztikus év után az idei lesz az utolsó Malajziai Nagydíj. Reméljük, a helyi rajongóknak egy izgalmas hétvégével tudunk kedveskedni” – zárta gondolatait Hasegawa.

Vajon most is sikerül a McLaren-Hondának bejutnia az időmérő legjobb tíz versenyzője közé bármelyik, akár mindkét autójával, vagy Sepang még túl nagy falat lesz?

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: