DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Milliókba fájna a Renault-nak Palmer menesztése

Jolyon Palmert a szerződése tartja a gyári Renault csapatnál, ha a franciák ajtót mutatnának neki, több millió eurót kellene pluszban fizetniük. Ennek ellenére Prost így sem zárja ki, hogy Malajziában váltanak.

Nem lehet kellemes érzés Jolyon Palmernek, hogy nem a saját kezében van a sorsa. Már jó két hete az a hír járja, hogy Carlos Sainz nem csak 2018-ban csatlakozik a gyári Renault istállóhoz, hanem már Malajziában is ő tekeri a kormányt leendő munkaadójánál. Palmer menesztése esetén azonban a szerződése szerint hárommillió euró fájdalomdíj illetné meg a brit pilótát, ami komoly visszatartó erő a francia istállónál.

Alain Prost, a Renault szaktanácsadója nem erősítette meg, de nem is cáfolta az értesülést, miszerint Sainz már a következő hétvégén átül új autójába. „Ebben a pillanatban minden csak spekuláció. Az nyilvánvaló, hogy a legnagyobb probléma, hogy Jolyon nagyrészt nem hozza a teljesítményt, amire szükség lenne, ez nem igazán hízelgő rá nézve” – mutatott rá a négyszeres világbajnok, mi a fő gond Palmerrel.

A legnagyobb akadály a brit azonnali menesztése ellen Palmer szerződése, ami támadhatatlan. Ha mégis a kirúgás mellett döntene a Renault, azonnal hárommillió eurójukba kerülne és ezt így az évad vége felé nem biztos, hogy bevállalja a gyári csapat. Ezt tudja Prost is, de így is nyomás alá helyezte Palmert és menedzsmentjét.

Palmer elég gyakran tört autót az elmúlt két évben, pontja annál kevesebb van


„Szerződése van, de mi a legjobbat akarjuk a csapatnak. Ez annyit jelentene, hogy két olyan pilótánk van, aki képes tartósan jól teljesíteni” – utalt rá a professzor, hogy bizony nincs így sem kőbe vésve, hogy Malajziában Sainz nem váltja le azonnal Palmert. A brit pilóta egyébként még nem kell, hogy teljesen lemondjon a Formula-1-ről, édesapja, Jonathan Palmer ugyanis megpendítette, hogy a Williamsnél is szóba jöhet a szerződtetése. A probléma annyi, hogy ott Paul di Resta, Robert Kubica és Felipe Massa is sorban áll az egyetlen valamirevaló ülésért, Kubica és Massa vélhetően a legjobb esélyekkel.

Palmerről lepattant a híresztelés ezúttal is. „Malajziában és Abu Dhabiban is én vezetem a Renault-t. A média mindig gyorsan gyárt kitalációkat, gyakorlatilag másfél éve folyamatosan megírják, mi történik velem a jövőben és ez sosem jött be eddig, de az én dolgomat azért nehezíti. Az lesz, ami lesz” – reagált az értesülésre a GP2 korábbi bajnoka.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: