DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Lelkes fiatallal tesztelt a Renault

Jack Aitken élete első F1-es autóját próbálhatta ki a héten Jerezben, ami annyira fellelkesítette, hogy máris a következő alkalomra vágyik. Azt azonban tudja, ez nagyrészt rajta fog múlni.

Aitkent a 2016-os szezonra vette szárnyai alá a francia istálló, jelenleg a GP3-as ART Grand Prix csapat színeiben a tabella második helyén állva küzd a bajnoki címért. Az autóból kiszállva először az Autosportnak számolt be élményeiről.

„Megint menni akarok” – kezdte a fiatal brit-koreai. „Nagyszerű volt, de most már újra a GP3-ra kell figyelnem. Pár hét múlva Jerezben újabb forduló, ahol a bajnoki címért küzdök.  Bármennyire is azon szeretnék gondolkozni, mikor ülhetek újra F1-es autóba, ezt most félre kell tennem. A döntést ráhagyom a Renault-ra, bízom benne, hogy majd lehetőséget adnak, ha kiérdemeltem. Ezzel ki tudok békülni.”

aitken_monza_2017

Aitken (bal oldalon) a GP3 idei monzai futamának dobogóján


Aitken jutalomként kapta a tesztlehetőséget, miután teljesítette a francia gyártó idei elvárásait. A nap végére több, mint 200 kilométert tett meg Kimi Raikkönen 2012-es futamgyőztes autójával. „Volt időm megszokni az autót. Mentünk rövidebb és hosszabb etapokat, kipróbáltunk több gumikeveréket, különböző üzemanyag mennyiségeket, satöbbi” – magyarázta. „Változatos menet volt, sok mindent átvettünk. Szergej (Szirotkin, a Renault tesztpilótája – a szerk.) is velünk volt, aki jó összehasonlítási pontként szolgált. Elégedett vagyok, hiszen hamar felvettem a tempót, amivel saját magam is megleptem. A nap végén a Renault is elégedettnek tűnt. A lehető legjobban vezettek végig a programon, és nagyon kedvesek viselkedtek. Kellemes élmény volt” – zárta a fiatal reménység, aki négy futammal a vége előtt 43 ponttal van lemaradva az élen álló George Russelltől.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: