DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Három jelöltje maradt a Williamsnek

Lance Stroll helye biztos a csapatnál 2018-ra is, a grove-i F1-es alakulat második ülése azonban jelenleg a legértékesebb a még szabadon lévő helyek közül – sajtóhírek szerint három esélyes maradt.

Ahogy közeledik a 2017-es Formula-1-es szezon vége, egyre kevesebb a kérdőjel a mezőny jövő évi összetételét illetően. A három nagycsapat, azaz a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull mind bejelentette, hogy megtartja idei párosát, s ugyanez igaz a konstruktőri tabellán jelenleg negyedik Force Indiára, valamint a Carlos Sainzt a múlt heti bejelentésözön során Nico Hülkenberg mellé megszerző Renault-ra. Így viszont a Williams második ülése lett a legértékesebb a még szabadon lévő helyek közül – a Motorsport.com úgy tudja, három versenyző közül kerülhet ki Lance Stroll 2018-as csapattársa.

massa-williams-2017-1



Természetesen a legérdekesebb jelölt Robert Kubica: a lengyel az elmúlt hónapokban többször is tesztelt a Renault-val, s úgy tűnik, mostanra javult annyit a karjának állapota, hogy az ne akadályozza egy F1-es autó vezetésében. A franciáknál azonban már nincs szabad hely, a múlt héten pedig kiderült, hogy a Williams is érdeklődik Kubica iránt, sőt hamarosan velük is tesztelni fog az egyszeres futamgyőztes. Kétségtelen, hogy az ő leigazolása lenne a legnagyobb szenzáció.

Persze esélyes még jelenlegi versenyzőjük, Felipe Massa is, akinek a hírek szerint a Williams nagyon hálás, amiért visszatért a nyugdíjból, miután Nico Rosberg visszavonulását követően a Mercedes elvitte tőlük Valtteri Bottast. Állítólag a brazil is szívesen folytatná a grove-i alakulatnál, ám rajta és Kubicán kívül még a tartalékpilóta Paul di Resta is esélyes lehet a második ülésre: a skót a Hungaroringen sikerrel ugrott be a betegség miatt hiányzó Massa helyére, s ez akár az istálló vezetésének figyelmét is felkelthette.

A Motorsport.com információi szerint korábban több jelölt is volt az ülésre: állítólag Fernando Alonsót is megkeresték, ám ő szinte biztosan marad a McLarennél a Renault-bejelentést követően, míg Sergio Perez inkább a Force Indiánál hosszabbított szerződést, hátha onnan kap majd ajánlatot egy nagycsapattól 2019-re. Mindenesetre a Williams egyelőre nem siet a döntéssel, elvégre az egyre fogyó szabad helyek miatt ők vannak előnyös helyzetben a tárgyalóasztalnál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: