DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Bottas már csak Vettel legyőzésére koncentrál

A Mercedes finn versenyzője szerint a legfontosabb, hogy a konstruktőri és az egyéni vb-címet is behúzzák az év végén, de az sem elhanyagolható, hogy megszerzik-e a második helyet az F1-es tabellán.

Bár a 2017-es idény előtt mindenki azt gondolta, hogy Valtteri Bottas egyértelmű másodhegedűs lesz a Mercedesnél, a finn versenyző sokáig elég közel tudott maradni Lewis Hamiltonhoz az összetettben. A brit azonban összességében meggyőzőbb teljesítményt nyújt nála, és mostanra 51 pontos előnyre tett szert a tabellán. Amelyen azonban kettejük között még ott van Sebastian Vettel is, aki egészen Monzáig vezette a világbajnokságot, szingapúri nullázásának köszönhetően azonban rögtön 28 egységnyi hátrányba került Hamiltonnal szemben.

bottas-vettel-2017-dppi-1_1



Bottas pedig már csak 23 pontra van a némettől, így a finn máris célba vette a ferrarist: „Szerintem egyértelmű, hogy ő a következő célpont számomra – és igen, lehetséges, hogy legyőzzem őt” – idézi szavait a Motorsport.com szakoldal. „Ez a verseny remekül alakult számunkra a pontok tekintetében, s remélhetőleg a következő futamok is jól sikerülnek majd, de nem becsüljük alá a Ferrarit. Nyilván nekik is lesznek még erős hétvégéik. Hat futam van még hátra, így rengeteg pontot lehet szerezni.”

Hamiltonnak egyértelműen jobb esélyei vannak a világbajnoki címre, mint Bottasnak, a Mercedes vezetése azonban továbbra sem akarja a finnt besorolni a háromszoros vb-győztes mögé. Bottas szavaiból viszont érződik, hogy ő inkább már csak a második helyre és Vettel maga mögé utasítására hajt:

„Nagyon éhesek vagyunk a sikerre, szóval egyértelmű, hogy az első két helyen szeretnénk végezni a pilóták bajnokságában. Az elsődleges cél, hogy behúzzuk a konstruktőri címet, de az 1-2 is fontos. A csapat számára az a lényeg, hogy a miénk legyen az egyéni vb-cím is. Csak arra koncentrálok, hogy elkapjam Sebastiant, és biztos vagyok benne, hogy a csapat is támogat ebben. Nem igazán törődöm a Lewisszal szembeni lemaradásommal. Most elég tetemes a hátrányom, de versenyről versenyre gondolkodom egészen a végéig, s vagy lesz még lehetőségem, vagy nem. Jelenleg elég jó formában van, de nekem is emelnem kell a teljesítményemen, mert még minden nyitott.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: